|

Yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi

673 sayılı KHK ile​ yurtdışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edilirken, yurtdışında eğitim gören 158 kişinin öğrenciliği iptal edildi. Aranan FETÖ zanlılarının eşlerinin de pasaportları iptal edildi.

Yeni Şafak
00:00 - 2/09/2016 Cuma
Güncelleme: 10:47 - 2/09/2016 Cuma
AA

Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan yeni kararnamede çok sayıda kamu kuruluşu ve bakanlıklardan ihraçlar yer aldı. Kamu ile ilişkisi kesilenler arasında 24 merkez valisi de yer alıyor. Çıkarılan 3 yeni KHK ile hakimlik ve savcılık mesleğinden kendi istekleriyle emekli olan veya tekrar mesleğe dönmek isteyenler 2 ay içerisinde başvuruda bulunması halinde mesleğe kabul edilecek. Teröre destek olan belediyelerin taşınır mallarına el konulacak. Kararnamelerle yurtdışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edilirken, yurtdışında eğitim gören 158 kişinin öğrenciliği iptal edildi. Aranan FETÖ zanlılarının eşlerinin de pasaportları iptal edildi.



Değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi.



FETÖ ÜYELERİNİN EŞLERİNİN PASAPORTLARI DA İPTAL EDİLECEK


673 sayılı KHK ile güvenlik açısından pasaportları iptal edilen kişilerin eşlerine ait pasaportlar da genel güvenlik bakımından mahzurlu görülmesi halinde İçişleri Bakanlığınca iptal edilecek. Olağanüstü halin ilanından önceki dönemde yapılan iflasın ertelenmesi talepleriyle ilgili olağanüstü hal süresince iflasın ertelenmesine karar verilemeyeceği, olağanüstü halin ilanından sonra ve devamı süresince herhangi bir tedbir kararı da verilemeyeceği, verilmişse derhal kaldırılacağı kaydedildi.



YURTDIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN 158 KİŞİNİN ÖĞRENCİLİKLE İLİŞİĞİ KESİLDİ


673 sayılı KHK ile yurt dışında öğrenim gören öğrencilerden, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan 158 kişinin öğrencilikle ilişiklerinin kesildiği belirtildi.



Bu kapsamda gördükleri eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak ve söz konusu eğitimleri kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacak.







#Kanun Hükmünde Kararname​
#FETÖ okulları
8 yıl önce