|

Bir yılda hafize oldular

İmam hatip ortaokuluna devam ederken bir yandan da Gülsüm Hanım İhya Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan 30 öğrenci, 1 yılda hafızlıklarını tamamlayarak icazetlerini aldı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:55 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Fatih Müftülüğü’ne bağlı Gülsüm Hanım İhya Kız Kur’an Kursu’nda eğitim alan 30 hafize, 1 yıl gibi kısa bir sürede hafızlıklarını tamamladı.
Fatih Müftülüğü’ne bağlı Gülsüm Hanım İhya Kız Kur’an Kursu’nda eğitim alan 30 hafize, 1 yıl gibi kısa bir sürede hafızlıklarını tamamladı.

İmam hatip ortaokulunda eğitimlerine devam ederken bir yandan da Fatih Müftülüğü’ne bağlı Gülsüm Hanım İhya Kız Kur’an Kursu’nda eğitim alan 30 hafize, 1 yıl gibi kısa bir sürede hafızlıklarını tamamladı. Bir günde ezbere bir hatimi baştan sona okuyarak hafızlıklarını tescilleyen hafizelerden bir tanesi eğitimini 152 günde tamamlayarak üstün başarı elde etti. İhya Vakfı, öğrencilerin hafızlıklarını taçlandırmak adına Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde icazet töreni gerçekleştirdi.

ALLAH HAFIZ OLARAK ÖLMEYİ NASİP ETSİN

Törenin açılış konuşmasını yapan İhya Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Baysan, “Hafızlıkla ilgili programda elbette çocukların kapasitesi önemli ama ailelerin fedakarlıkları çok önemli oluyor. Yeri geliyor misafirliğe gidemiyorlar. Yeri geliyor misafir kabul etmiyorlar. ‘Hafız olmak kolay, hafız olarak ölmek zordur’ derler. Rabbim kızlarımıza da bu güzelliği nasip etsin inşallah” dedi.

GELECEĞİN HZ. AİŞE’LERİ

Bir insan Allah katındaki değerini öğrenmek istiyorsa ne işle meşgul olduğuna baksın diyen Fatih İlçe Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu da, “Hafız kardeşlerimizin geleceğin Hazreti Aişe’leri olmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hafizeler icazet belgelerini teslim aldı. Programın ikinci bölümünde ise hafizeler Kuran’ı Kerim tilaveti hünerlerini sergiledi. Öğrenciler, bundan sonraki hayatlarında Arapça konuşma pratiğine devam ederek lise sınavlarına hazırlıklarını sürdürecekler.

#Vehap Kapıcıoğlu
#İstanbul
6 yıl önce