|

Kuleli Askeri Lisesi, gecede seyredilebilecek

İstanbul Boğazı'nın simge yerlerinden biri olan Kuleli Askeri Lisesi'nin aydınlatma restorasyonu tamamlandı.

Cihan
00:00 - 6/10/2011 Perşembe
Güncelleme: 10:11 - 6/10/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kuleli Askeri Lisesi, gecede seyredilebilecek
Kuleli Askeri Lisesi, gecede seyredilebilecek

Işıklandırma çalışmasının ardından tarihi bina geceleri de İstanbul'un pek çok noktasından izlenilebilecek. İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul'un tarihi eserlerini ışıklandırmaya devam ediyor. İstanbul siluetinde önemli rolü olan birçok yapıyı ışıklandıran İl Özel İdaresi, Kuleli Askeri Lisesi'ni de aydınlattı. Tarihi binanın dokusuna uygun dış cephe dekoratifli aydınlatma projesi, mimar, mühendis ve restoratörler tarafından hayata geçirildi.


1828'de Süvari Kışlası olarak inşa edilen Kuleli Askeri Lisesi'nin görüntüsünü geceye de taşındı. Işıklandırma, binanın tarihi özellikleri vurgulanacak şekilde gerçekleştirildi. Işıklandırma sonrası Kuleli Askeri Lisesi geceleri de İstanbul'un pek çok noktasından izlenilebilecek duruma geldi. Osmanlı döneminde Mekteb-i Şahane olarak anılan Kuleli Askeri Lisesi'nde 15 ay önce başlayan yenileme çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı.


Çalışmalarda; bina depreme karşı güçlendirilerek dış cephesi yenilendi. Restorasyon çalışmaları ise 13 milyon liraya mal oldu.

13 yıl önce