|

Hekimoğlu İsmail: Beynin mutfağı kütüphanedir

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği "Dil ve Edebiyat Buluşmaları"nın bu haftaki konuğu, Hekimoğlu İsmail oldu.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 25/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 08:57 - 25/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Hekimoğlu İsmail: Beynin mutfağı kütüphanedir
Hekimoğlu İsmail: Beynin mutfağı kütüphanedir

Hekimoğlu İsmail''in derneğin Eyüp'teki genel merkezinde gerçekleştirdiği sohbetine yoğun ilgi vardı.

Hekimoğlu İsmail rahatsızlığı nedeni ile program davetine icabet edildiği için teşekkürlerin gelmesi karşısında, davete icabet etmenin sünnet olduğunu ve çağrıldığı her yere sağlığı elverdiği müddetçe gitmeye çalıştığını ifade etti.

Hekimoğlu İsmail programına, fakir olmanın, perişan olmanın sebebinin İslamı yeterince anlamamak olduğunu hatırlatarak başladı.

Konuşmasının büyük bölümünü israfa ayıran yazar, Müslümanların üretici olması gerektiğine dikkat çekerek; ''İsraf haramdır, her türlü israftan kaçının'' dedi.

Evlerde mide için mutfakların olduğunu ama beyinin mutfağı olan kütüphanelerin evlerden uzaklaştırdığını, bunun neticesinde olumsuz düşüncelerin geliştiğini, evlerde huzur ve mutluluğunda zayıfladığını belirtti.

Bir soru üzerine Hekimoğlu İsmail; gençlere, diploma ve sanat öğrenmelerini, gayrımeşru davranışlardan uzak durmalarını öğütledi.

Programın sonunda ise, Şiir Derneği Başkanı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkan Yardımcısı Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Ekrem Erdem Adına Hekimoğlu''na plaket taktim etti.


10 yıl önce