|

Mustafa Yazgan'a "Saygı Gecesi"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ''Yaşayanlara Saygı'' programları çerçevesinde bu ay, Necip Fazıl Kısakürek''in yakın çevresinde bulunmuş, Türk düşünce hayatının tanınmış isimlerinden birisi olan Mustafa Yazgan''ı konuk edecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 22/11/2013 Cuma
Güncelleme: 15:40 - 22/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Mustafa Yazgan'a "Saygı Gecesi"
Mustafa Yazgan'a "Saygı Gecesi"

İBB Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen ''Mustafa Yazgan''a Saygı Gecesi'', 24 Mart Perşembe günü saat 18.00''de Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi''nde gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek panelde, Mustafa Yazgan''ın hayatı ve eserleri ele alınacak. Panele konuşmacı olarak, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, hikâye ve roman yazarı Prof. Dr. Durali Yılmaz, eski FP Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu, Yazar, Şair Yavuz Bülent Bakiler ile Oyun Yazarı ve Yönetmen Üstün İnanç katılacaklar.

Mustafa Yazgan kimdir?

Mustafa Yazgan, 1940 tarihinde Gaziantep''te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şubesi''nden 1963''te mezun oldu. Aynı fakültede doktora çalışması yaptı. Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü''nde asistan oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı''nda Özel Kalem Müdürü ve Batı Dilleri Mütercimi, Milli Prodüktivite Merkezi''nde uzman olarak görev yaptı. 1971–76 yılları arasında yayıncılık yaptı. Sanayi Bakanlığı''nda müşavirlik görevinin ardından yeniden 1979''da yayıncılığa başladı. Kültür Bakanlığında müşavirlik yaptığı 1981 yılında çocuk yayınlarını sürdürdü.

Gazetecilik ve yazarlık yapan Yazgan, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konferans verdi.

Mustafa Yazgan''ın, birçok gazete ve dergide yazı ve şiirleri yayımlandı. Yeni Ülkü, Düşünen Adam, Adalet, Yeni İstiklâl, Büyük Doğu, Yeni İstanbul, Yeni Devir, Sebil ve Vesika gibi gazete ve dergilerde göründü.

Yazgan''ın başlıca eserleri şunlardır:

Deneme-İnceleme: Mücadelemizin Diyalektiği İçinde Türkiye ve Dertlerim, İlim ve Ahlâk, İslâm ve Kâinat, Çağımızın Ana Meseleleri, Ahenk, Tuğra, Fetihname, Kurtuluş Hasreti, Semavi Dinlerde Ahlak, Allah… Ölümsüz Gerçek, Mukaddes Dava, Buhran; Monark Ütopia.

Roman: Sessiz Çığlık.

Piyes: Sertavul Geçidi,

Hâtıra: Ömrümün Devr-i Saadeti, Hacc Seyahati Notları,

Şiir: Şiirler.

Çocuk Kitabı:Ahlakî Çocuk Hikâyeleri, Müslüman Türk Çocuğunun Ahlâk Kitabı, Buharalı Cengâver Zaferhan ve Malazgirt.

10 yıl önce