|

Atalay: HDP güya Türkiye partisi

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, dün HDP'nin yaptığı basın toplantısına tepki göstererek "HDP'yi güya Türkiye partisi olarak kurdular ama şu an ne kadar göstermelik olduğu ortaya çıktı. İnsan öldürmeyi haklı kılacak hiçbir şeyin olmadığını kendileri de biliyorlar" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 10/10/2014 Cuma
Güncelleme: 13:37 - 10/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Atalay: HDP güya Türkiye partisi
Atalay: HDP güya Türkiye partisi

Beşir Atalay, "Büyük bir vandalizm yaşandı, dün akşamda Bingöl'de dükkanı zarar gören esnafı ziyaret eden Emniyet müdürümüze saldırı oldu. Orada da 2 şehidimiz oldu, 31 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailelere baş sağlığı diliyorum. Biliyorsunuz AK Parti ülkenin her ilçesinde binası olan bir parti ve o binalara olan saldırıların zararını genel merkez olarak karşılayacağız. Vatandaşlarımıza verilen zararlar karşılanacak. Bütün bu çalışmaları yaparken bizim kararlığımız hukukun içinde olacağız. Failler, organize edenler hepside en sert şekilde cezalandırılacak. Şu ana kadar 1024 gözaltı var. Bu olaylara katılanlar tespit ediliyor, bu gözaltılar artacaktır. Kamu düzenini kimseye bozdurmayacağız, şu anda tutuklamalar başladı ve devam edecektir " dedi.

HDP'YE SERT TEPKİ

Atalay, dün HDP'nin yaptığı toplantıya tepki göstererek "Hükümetimizin açıklamaları oldu, bir iktidar partisinin sözcüsüyüm ve bazı konuları daha özel paylaşmak istiyorum. HDP Genel Başkanı bir basın toplantısı yaptı, yaptıkları hukuksuzluğa gerekçeler bulmaya çalışarak bir basın toplantısı yaptılar. İnsan öldürmeyi haklı kılacak hiçbir şeyin olmadığını kendileri de biliyorlar. Bu gerekçelerin altı dolu değildi. HDP'yi güya Türkiye partisi olarak kurdular ama şu an ne kadar göstermelik olduğu ortaya çıktı. Suriye'de Araplar Türkmenler Süryaniler orada kıyıma uğradılar ama sesleri çıkmadı. Orada Kürt vatandaşlara gelince bakın ırkçı siyasete başlıyorlar. Bir siyasi parti insanları sokağa çağırıyor bu siyaset değildir, bu siyaset dışı yöntemleri meşru görmektir. Siyasi partiler sokaklarda eylem olmasın diye vardır. Bunlar sanki özgürlük savunucusu ama görüyorsunuz zamanı gelince şiddeti devreye soktular. Bu onlara çok zarar verecek. Şimdi biz şiddet çağrısı yapmadık diyorlar ama o çağrının sonunda şiddetin gelmeyeceği bilmemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.


10 yıl önce