|

Efsaneler arasında

Trabzonspor’un karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshettiği Onur Recep Kıvrak, bordo-mavili formayla 12 ayrı sezonda forma giyerek, Karadeniz ekibinin efsane futbolcuları arasına adını yazdırmayı başardı. Tecrübeli kaleci, bordo-mavili formayla tüm kulvarlarda 250 mücadeleye çıktı.

Haber Merkezi
04:00 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:22 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Onur Recep Kıvrak
Onur Recep Kıvrak

Trabzonspor ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesi feshedilen kaleci Onur Recep Kıvrak, 12 ayrı sezonda aralıksız bordo-mavili takımın kadrosunda yer alarak kulüp tarihine geçti. 2007-2008 sezonunun devre arasında Karşıyaka’dan Trabzonspor’a transfer olan ve 2018-2019 sezonunun ilk yarısında kadro dışı bırakılmasının ardından devre arasında bordo-mavili takım ile yollarını ayıran 31 yaşındaki deneyimli kaleci, 12 ayrı sezonda aralıksız Trabzonsporn’un kadrosunda yer alarak bu alanda kulüp tarihine adını yazdıran 9 isimden biri oldu. Onur Recep Kıvrak, tüm kulvarlarda ise 250 kez bordo-mavili formayla mücadele etti.

REKOR ŞENOL GÜNEŞ’İN

Bordo-mavili takımda aralıksız farklı sezonlarda en uzun süre yer alan isim ise Şenol Güneş oldu. 16 ayrı sezonda Trabzonspor kadrosunda bulunan Güneş’i, Turgay Semercioğlu 15, Hami Mandıralı, Lemi Çelik ile Necati Özçağlayan 14, Hamdi Aslan, Orhan Çıkırıkçı ile Kemal Serdar 12, Gökdeniz Karadeniz, Güngör Şahinkaya ile İskender Günen 11 ve 10 ayrı sezonda bordo-mavili takımın kadrosunda yer alan Ogün Temizkanoğlu takip etti. Onur Recep Kıvrak’ın sözleşmesinin feshedilmesinin ardından 2015-2016 sezonunda altyapıdan A takım seviyesine yükselen mevcut kadrodaki genç oyuncular Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür, 4 ayrı sezonda takımda en uzun süre yer alan isimler oldu. 2014-2015 sezonunda altyapıdan A takıma yükselen Uğurcan Çakır zaman zaman 1461 Trabzon, Hasan Batuhan Artarslan ise Şanlıurfaspor’da kiralık olarak forma giydi.

Trabzonspor 5 yaş gençleşti

Devre arası gençlik operasyonu yapan Trabzonspor 5 yaş gençleşti. Burak’ı Beşiktaş’a gönderen, Mustafa Akbaş, Zeki, Esteban ve Onur’un sözleşmesini fesheden, Olcay’ı da Antalya kampı kadrosuna almayan bordo-mavililerde, takımın yaş ortalaması iyice düştü. Karadeniz ekibi sezona 28 yaş ortalamasıyla başlarken, kamptaki yaş ortalaması ise şu an itibarıyla 22.5 seviyesine geriledi.


Uğurcan lige yetişiyor

Süper Lig’in ilk yarısının son haftasında sol el serçe parmağından sakatlanan kaleci Uğurcan Çakır’ın tedavisi devam ediyor. 22 yaşındaki file bekçisinin Süper Lig’in ikinci yarısının ilk maçı olan Başakşehir’e karşı forma giymesine engel bir durumun olmadığı ve sahadaki yerini alacağı öğrenildi.

  • Trabzonspor’u Ekuban taşıdı
  • Antalya’da ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, ilk hazırlık maçında Hollanda 1. Lig ekibi Ado Den Haag’ı 3-1 mağlup etti. Bordo-mavililer maça Bahadır, Pereira, Yunus Emre, Hüseyin, Ibanez, Batuhan, Yusuf, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Ekuban ve Rodallega ile çıktı. Karşılaşmaya Ekuban damga vururken, 2 gol ve 1 asistle yıldızlaştı. Bordo-mavili takımın gollerini 27 ve 73. dakikalarda Ekuban, 69’da Abdülkadir Parmak atarken, Hollanda ekibinin golünü ise 45. dakikada El Khayati kaydetti. Bu arada iki takım arasındaki maçı bir çok takımın scoutları ve menajerler de izledi.

#Trabzonspor
#Onur Can Kıvrak
5 yıl önce