|

Fransa yarı finalde

Euro 2016'da son yarı finalist Fransa oldu. Ev sahibi ekip, turnuvanın renkli takımı İzlanda'yı 5-2 mağlup ederek Almanya'nın rakibi oldu.

Yeni Şafak
23:50 - 3/07/2016 Pazar
Güncelleme: 23:51 - 3/07/2016 Pazar
Yeni Şafak
Fransa, İzlanda'yı 5-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.
Fransa, İzlanda'yı 5-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Ev sahibi Fransa ile turnuvanın sürprizi İzlanda arasındaki mücadele hızlı başladı. İlk 10 dakikalık bölümde Fransa'nın oyundaki üstünlüğü göze çarpsa da iki ekip de karşılıklı ataklardan faydalanamadı.



Karşılaşmanın 12. dakikasında İzlanda savunmasının arkasına atılan topu alan Giroud, ceza sahasına girip sol çaprazdan çok güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Fransa 1-0 öne geçti.





20. dakikada Griezmann'ın kullandığı köşe vuruşunda geriden gelerek iyi yükselip vuran Pogba skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.






Golden sonrada İzlanda kalesinde ataklarını arttıran Fransa 43. dakikada Griezmann'ın pasıyla ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Payet sol ayağıyla çok şık bir gole imza atarak farkı 3'e çıkardı.






Fransa 3. golden iki dakika sonra bu kez Griezmann ile farkı 4'e çıkardı. İzlanda savunmasının arkasına atılan topta yıldız oyuncu 4 İzlandalı'yı peşine takıp aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi.






İlk devre Fransa'nın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.





İkinci devrede İzlanda'nın farkı kapatma çabaları 56. dakikada sonuç verdi. Sağ kanattan paslaşarak gelen İzlanda'da ceza sahası içinde Sigurdsson'un kale önüne yaptığı ortaya dokunan Sigthorsson takımının ilk golünü kaydederek farkı 3'e indirdi.





Fransa farkın getirdiği rehavetle kalesinde gol görünce, yediği golden 3 dakika sonra Giroud ile farkı tekrar 4'e çıkardı. İzlanda kalesine uzak noktadan kullanılan serbest vuruşta Payet'in ortasına iyi yükselerek kalecinin de hatasından faydalanan Giroud kale önünde kafayla topu ağlara göndererek skoru 5-1'e getirdi.





63. dakikada İzlanda'nın kullandığı köşe vuruşunda Ingason'un kafasında kaleci Lloris yakın mesafeden harika bir kurtarışla topu kornere gönderdi.



70. dakikada Payet'in geliştirdiği atakta Fransa rakibini 4'e 3 yakaladı. Payet topu boştaki arkadaşlarına vermek yerine zor pozisyonda vurmayı deneyince savunmaya çarpan topu kaleci kolayca kornere uzaklaştırdı.



84'te Skulason'un sol kanattan yaptığı ortaya yükselerek iyi vuran Bjarnason, İzlanda'nın ikinci golüne imza attı. Maçın bitimine son 6 dakika kala skor 5-2 oldu.











#Fransa
#İzlanda
#Euro 2016
8 yıl önce