|

İtalya'dan flaş iddia: Luis Suarez sınav sorularını çaldı

Barcelona'dan ayrılarak Juventus'a transfer olacağı iddia edilen Luis Suarez'in başı derde girdi. Golcü oyuncunun statü gereği girdiği İtalyanca sınavından önce, sınav sorularını aldığı ve sınavı kısa sürede bitirerek çıktığı iddia edildi. Suarez'in transferiyle ilgili bu olaylardan sonra önemli bir gelişme de yaşandı.

Haber Merkezi
12:13 - 22/09/2020 Salı
Güncelleme: 13:51 - 22/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Transfermarkt verilerine göre Suarez'in güncel bonservis değeri 28 milyon euro.
Transfermarkt verilerine göre Suarez'in güncel bonservis değeri 28 milyon euro.

Transfer sezonunun kapanmasına sayılı günler kala, takımlar kadrolarını güçlendirmeye çalışırken aynı zamanda enteresan haberler de gelmeye devam ediyor. İtalyan medyasında yer alan haberlere göre Luis Suarez, İtalyanca sınavının sorularını çaldı.

Barcelona'dan Juventus'a transfer olacağı iddia edilen Luis Suarez'in başı derde girdi. Yıldız oyuncu hakkında ortaya atılan iddialar sonrasında transferin gerçekleşmeyeceği öğrenildi.

Sınav sorularını önceden almış

İtalyan basınında çıkan haberlerde, Luis Suarez'in statü gereği girdiği İtalyanca sınavından önce soruları aldığı ve normal şartlarda uzun süren sınavı, kısa sürede bitirerek salondan ayrıldığı iddia edildi. İtalya'da bu konuyla alakalı soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, golcü oyuncunun transferinin gerçekleşmeyeceği kaydedildi.

Telefon görüşmeleri ortaya çıktı

İtalyan gazeteci Tancredi Palmeri'nin paylaştığı bilgiye göre, polis telefon görüşmelerini dinledi ve komisyondaki profesörlerin aralarında geçen diyalogları ortaya çıktı. Konuşmalarda, "Suarez'in sınavı geçmesi gerekiyor. Bu 10 milyon euroluk bir anlaşma. Bu yüzden kaybedemez. Soruların bir bölümünü öğrendi. Sınavı geçemezse bizi bombalarlar" ifadeleri yer aldı.



Atletico Madrid ile görüşüyor

İspanyol medyası da Luis Suarez'in Barcelona'dan ayrılacağını yazdı. Çıkan haberlerde, 33 yaşındaki golcü için Atletico Madrid'in devrede olduğu iddia edildi.

  • B1 seviyesinde belge alması gerekiyordu
  • Transfer döneminde adı sık sık Juventus ile anılan Luis Suarez'in İtalyan ekibine transfer olabilmesi için Avrupa Birliği dışı futbolcu statüsünden çıkması gerekiyordu. Bunun için İtalyan eşi üzerinden ülke vatandaşlığını almak isteyen oyuncunun, B1 seviyesinde İtalyanca dili yeterlilik belgesi alması gerektiği belirtiliyordu.

    Luis Suarez, 17 Eylül Perşembe günü İtalya'nın Perugia kentine gelip, üniversitede dil sınavına girdikten sonra şehirden ayrılmıştı.

#Luis Suarez
#Barcelona
#Juventus
#transfer
#sınav sorular
3 yıl önce
default-profile-img