|

'Klopp deliydi, Tuchel’le daha özgürüm'

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund forması giyen Henrikh Mkhitaryan, eski teknik direktörü Jürgen Klopp ile halefi Thomas Tuchel'i karşılaştırdı. Ermeni futbolcu “Klopp bir futbol delisiydi. Onunla pres ve kontra atağa dayalı oynuyorduk. Tuchel'in gelişiyle oyuna hükmeden taraf biziz ve ben de artık daha özgürüm” dedi.

Yeni Şafak
17:21 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 15:28 - 22/03/2016 Salı
Diğer

Borussia Dortmund'da bu sezon ortaya koyduğu performansla göz dolduran Henrikh Mkhitaryan, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde eşleştikleri Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp hakkında açıklamalar yaptı.



Sporcope'un haberine göre İtalyan basınında Mkhitaryan, Dortmund'da bir dönem birlikte çalıştığı Klopp'u “futbol delisi” olarak tanımladı. Ermeni futbolcu, Almanya Bundesliga'daki ilk sezonlarında inişli çıkışlı bir grafik ortaya koysa da, Tuchel'in yönetiminde bu sezon 15 gol ve 14 asistlik bir istatistik tutturmayı başardı.



“Klopp varken sahaya hükmetmiyorduk, Tuchel ile daha özgürüm”


Jürgen Klopp'u halefi Thomas Tuchel ile karşılaştıran Mkhitaryan, “Klopp bir futbol delisiydi. Onunla pres ve kontra atağa dayalı oynuyorduk. Tuchel ise gelişiyle hayatlarımızı değiştirdi. Şimdi oyuna hükmeden taraf biziz ve ben de atağa çıkarken artık daha özgürüm” dedi.



Borussia Dortmund ile sözleşmesi önümüzdeki yaz sonlanacak olan Mkhitaryan, şu anda Klopp yönetimindeki Liverpool'u üç sene öncesinde reddetmişti. 27 yaşındaki oyuncu, Avrupa Ligi'ndeki Borussia Dortmund – Liverpool eşleşmesi sonucunda Merseyside'a ayak basacak.



Avrupa Ligi'nde eski dostların karşı karşıya geleceği Borussia Dortmund – Liverpool eşleşmesinin ilk maçı 7 Nisan'da Almanya'da, ikinci maçı ise bir hafta sonra Anfield'da oynanacak.






#thomas tuchel
#jurgen klopp
#borussia dortmund
8 yıl önce