
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Konuşmasında CHP’de patlak veren ‘şaibeli kurultay krizine’ değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete sert sözlerle yüklendi. Bu anlayışın siyaset kurumundan sökülüp atılmasının şart olduğunu belirten Erdoğan, “Muhalefet cephesinde patlak veren iddiaların kendi seçmeni tarafından da takip edildiğine inanıyoruz. Para kulelerinin temsil ettiği anlayışın siyaset kurumundan atılması şart. Sandığın itibarına gölge düşüren gayrı meşru tasarrufun reddedilmesi siyaset adına önemli bir kazanım olacaktır. Gayya kuyusuna bizi de çekmelerine izin vermeyeceğiz. Konu yargıya intikal ettiğine göre kozlarını mahkemede halletsinler.” dedi.
Her zaman ahlaklı siyaseti kendilerine rehber edindiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin şeffaf yönetim ve ahlaklı siyaset ilkeleriyle çeliştiğine vurgu yaptı.
‘Bizim üzerimizden hesap görme yanlışına girmesinler’
ifadelerini kullanan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim onların hançer siyasetiyle oyalanacak ne vaktimiz var, ne sabrımız var, ne de bu rezaletleri kaldıracak midemiz var. Biz ne hançer biliriz, ne de şaibeli iş yaparız. Siyasette de devlet idaresinde de bütün işlerimizi daima kanuna, nizama, teammüllere ve etik değerlere uygun icra ederiz. Biz kuruluşundan itibaren temiz siyaseti, ilkeli siyaseti, ahlaklı siyaseti kendisine rehber edilmiş bir partiyiz."
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#CHP
#Şaibeli Kurultay







