Esenyurt’ta boşanma aşamasındaki kocadan sopalı "mal paylaşımı" protestosu: Arabasını eşine bırakmamak için parçaladı

18:576/02/2026, Cuma
IHA

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde, boşanma aşamasındaki bir çift arasında yaşanan mal paylaşımı krizi ilginç bir şiddet olayına dönüştü. "Enayi yerine konulmak istemedim" diyen öfkeli koca, kendi aracını demir sopayla hurdaya çevirdi. Olayın ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çeken adam, gerçekleştirdiği eylemden dolayı pişmanlık duymadığını ifade etti.

Fatih Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Bilal Arzu isimli vatandaş, boşanma aşamasında olduğu eşiyle mal bölüşümü konusunda anlaşmazlık yaşadı. Arzu, eşine bir miktar altın ve araçtan birini kendisine bırakması yönünde teklifte bulundu. İddiaya göre, eşinin bu teklifi reddetmesi ve her iki mal varlığını da talep etmesi üzerine Bilal Arzu öfke patlaması yaşadı. Gece saatlerinde sokağa inen Arzu, park halindeki aracına demir sopayla saldırdı.

Olayın ardından konuşan Bilal Arzu, sergilediği tavrın arkasında olduğunu belirtti. Arabanın tüm parasını kendisinin verdiğini savunan Arzu, "Eşimle yaklaşık bir hafta önce ayrılma kararı aldık. Mal paylaşımında beni enayi yerine koymak istediler. Ben de iş yerimden aldığım demir sopayla aracı parçaladım. İçine girip daha fazla zarar vermek isterken elim kesildi, o yüzden bıraktım. Yaptığımdan hiç pişman değilim, tekrar olsa yine yaparım" diyerek kendisini savundu.

#İstanbul
#Esenyurt
#boşanma aşması