|

19 yaşındaki Nijeryalı kız 'plastik leğen'de hayatını kaybetti

Nijerya'da sağlıklı bir bebek olarak dünyaya gelen ancak sonrasında yakalandığı bir hastalık nedeniyle vücudu gelişmeyen 19 yaşındaki Rahma Haruna hayatını kaybetti. Haruna, 19 yıldır plastik bir leğende yaşamını sürdürüyordu.

Yeni Şafak
15:08 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:22 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Nijeryalı Rahma Haruna, 19 yıl boyu plastik leğende yaşadı.
Nijeryalı Rahma Haruna, 19 yıl boyu plastik leğende yaşadı.

Doğduğunda tamamen normal bir bebek olarak dünyaya gelen ancak 6 aylıkken tuhaf bir şekilde vücudu büyümeyen 19 yaşındaki Rahma Haruna hayatını kaybetti. Nijeryalı kız, 19 yıl boyunca, 'leğen'de yaşadı.



"Her şey için Allah'a şükrediyorum"


Nijerya'nın Kano şehrinde yaşayan Rahma, plastik bir leğen içerisinde yaşadığı hayat ile ilgi çekmişti. Erkek kardeşi Fahad'ın ve annesinin yardımıyla hayata tutunan genç kız, yakın bir zamanda uluslararası basına verdiği röportajda, "Her şey için Allah'a şükrediyorum" ifadelerini kullanmıştı.



"6 aylıkken hastalandı"


19 yaşındaki Rahma'nın ölümü, Nijerya'daki milyonlarca insanı derinden etkiledi. Dünya Rahma'dan sosyal medyada 10 yaşındaki erkek kardeşi Fahad'ın paylaştığı fotoğrafla haberdar olmuştu. Daily Mail'in haberine göre, Rahma'nın annesi kızının hastalığının başlangıcını şu ifadelerle anlatmıştı:



"6 aylıkken bir anda ateşi yükseldi. Sonra karnı ağrıdı. Sonra ellerinin ve ayaklarının uyuştuğunu farkettik. Daha sonra vücudu gelişmedi"



10 yaşındaki Fahad ise onu her gün dışarı çıkardığını ve birlikte gezdiklerini belirterek, "Onunla dışarı çıktığımızda çok mutlu olduğunu hissediyordum. Akrabalarımızı görmeye gidiyorduk. Dışarı çıkmak ona çok iyi geliyordu" ifadeleriyle ablası için yaptıklarını anlatmıştı.







#Nijerya
#Afrika
#Rahma Haruna
7 yıl önce