ABD yeni bir savaşı ateşleyecekti: Türkiye durdurdu

14:35, 16/01/2026, Cuma
Diğer
ABD yeni bir savaşı ateşleyecekti: Türkiye durdurdu
Trump'ı İran'a saldırmaktan Türkiye dahil dört ülke vazgeçirdi

İngiliz The Guardian gazetesi; Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Umman'ın yürüttüğü diplomatik temasların, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a yönelik olası saldırıdan vazgeçirmede etkili olduğunu yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki devam eden protestolara ilişkin yaptığı açıklamada, eğer “ölümcül güç” kullanılırsa ülkeye müdahale edebileceğini belirtmişti. Ancak son gelişmeler, Trump’ın İran’a yönelik olası bir askeri operasyondan şimdilik vazgeçtiğini gösteriyor.

Türkiye ve Körfez ülkeleri devreye girdi

İngiliz The Guardian gazetesi, söz konusu kararın perde arkasını mercek altına aldığı analizinde, Türkiye ile Körfez ülkelerinin yürüttüğü diplomatik temasların ABD Başkanı Donald Trump’ın tutumunda belirleyici olduğunu aktardı. Haberde, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Umman’ın Washington yönetimine, İran’a yönelik olası bir askeri müdahalenin Orta Doğu’da geniş çaplı ve kontrol edilmesi güç bir krizi tetikleyebileceği uyarısında bulunduğu belirtildi. Bu çerçevede söz konusu ülkelerin, Trump’a İran’a karşı hava saldırısı seçeneğinden vazgeçmesi yönünde çağrı yaptığı kaydedildi. Haberde,
"ABD'nin müttefiki olan bu ülkelerin kaos uyarılarının, Trump'ı çarşamba gecesi için askeri bir harekattan şimdilik vazgeçmeye ikna etmiş göründüğü"
belirtildi.

28 Aralık'ta İran'da başlayan protestolar

İran'da para birimi riyalin rekor düzeyde değer kaybetmesinin ardından Tahran'da kapalı çarşı esnafının 28 Aralık'ta başlattığı protestolar sürüyor. Başta gençler olmak üzere yüz binlerce insanın sokağa döküldüğü eylemlerde binlerce can kaybı olduğu iddia ediliyor. İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), toplam 2 bin 677 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 600'deb fazla kişinin yaralandığını ve 19 bin 97 kişinin de gözaltına alındığını aktardı. paylaştı. Tahran yönetimi ise, ölü sayısına dair kadar resmi hiçbir açıklama yapmadı.



ABD ordusu Karayipler'de petrol taşıyan bir gemiye daha baskın düzenledi
Dünya
ABD ordusu Karayipler'de petrol taşıyan bir gemiye daha baskın düzenledi
ABD Grönland’ı almakta kararlı
Dünya
ABD Grönland’ı almakta kararlı
Trump'a kötü haber: Amerikalıların yüzde 75'i Grönland'ı kontrol altına almaya çalışmasına karşı çıkıyor
Dünya
Trump'a kötü haber: Amerikalıların yüzde 75'i Grönland'ı kontrol altına almaya çalışmasına karşı çıkıyor

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026