|

Bakan Çavuşoğlu Suudi Arabistan'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'daki ziyaretlerine devam ediyor. Riyad'da düzenlenecek konfresansa iştirak etmek üzere dün Suudi Arabistan'a giden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ve Arap dünyası arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik görüşmelerde bulundu. Çavuşoğlu, bugün ise Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile görüştü.

Yeni Şafak
16:15 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 16:25 - 24/04/2016 Pazar
IHA
Suudi Arabistan'a giden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin başarıyla sonuçlanması konusunu da Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile konuştu.
Suudi Arabistan'a giden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin başarıyla sonuçlanması konusunu da Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile konuştu.

Kral Faysal Araştırma ve İslami Çalışmalar Merkezi'nin Suudi Arabistan'ın eski Dışişleri Bakanı Suud Al Faysal'ın anısına Riyad'da düzenleyeceği konferansa iştirak etmek üzere dün Suudi Arabistan'a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Arap Turizm Örgütü Başkanı ile Cidde'de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Arap dünyası arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.



Bakan Çavuşoğlu, bugün ise Riyad'da Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz tarafından kabul edildi. Görüşmede iki yıl boyunca Türkiye'nin dönem başkanlığını devraldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin başarıyla sonuçlanması, nihai bildiride alınan kararların ortak bölgemizin çıkarına hizmet etmesi yolundaki beklentiler ve iki ülke arasında koordinasyon konseyi kurulmasına yönelik anlaşma gündeme geldi. Görüşmede ayrıca bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.



Dışişleri Bakanı ile görüştü


Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile bir araya geldi. Görüşmede, İstanbul'da yapılan 13. İslam Zirvesi'nin sonuçları, bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca İstanbul Zirvesi sırasında iki ülke arasında imzalanan koordinasyon anlaşmasının sonuçlarının hayata geçirilmesi için neler yapılması gerektiği hususunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede Körfez İşbirliği Konseyi ve Türkiye arasında önümüzdeki dönemde bakanlar düzeyinde bir toplantı yapılması imkanları da gündeme geldi.

#Suudi Arabistan
#Selman Bin Abdülaziz
#Adil el-Cubeyr
#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Arap Turizm Örgütü
#Cidde
#Riyad
8 yıl önce