|

Beyaz terör

ABD ve Kanada’da “beyaz terör” 14 kişinin canına mal oldu. Kanada’da aracını yayaların üzerine süren 25 yaşındaki saldırgan 10 kişiyi öldürdü. ABD’nin Tennessee eyaletinde bir waffle dükkanında 4 kişiyi öldüren 29 yaşındaki saldırgan da restoran yakınlarındaki bir ormanda yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:13 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD ve Kanada'da beyaz terörü yine can aldı
ABD ve Kanada'da beyaz terörü yine can aldı

ABD ve Kanada peş peşe yaşanan "beyaz terör" saldırılarıyla sarsıldı. Kanada'nın Toronto kentinde önceki gün bir aracın yayaların arasına girmesi sonucu ölenlerin sayısı 10'a yükseldi.


Saldırganın kimliği 25 yaşındaki Kanada vatandaşı Alek Minassian olarak açıklandı. Toronto Seneca Koleji’nde İngilizce eğitimi gören Minassian'ın sorgusu devam ediyor.


Ormanda saklanmış

ABD’nin Tennessee eyaletinde ise bir waffle dükkanında 4 kişiyi öldüren 29 yaşındaki Travis Reinking yakalandı. Nashville polisi şüphelinin yakalandığı sırada silahı ve mühimmatı olduğunu belirtti. Polis, yakalanmasının ardından Reinking’in ifade vermeyi reddettiğini de kaydetti. Waffle restoranında 3 kişiyi de yaralayan Reinking’in restoran yakınındaki ormanlık bir alanda saklandığına inanılıyor.

  • Nefret suçlarında artış
  • Council on American-Islamic Relations tarafından yapılan bir araştırmaya göre ABD’de Müslümanları hedef alan nefret saldırıları 2017 yılında yüzde 15 oranında artarak 300’e çıktı. Suçların iki yıldır artış göstermesinde ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanlara yönelik söylemlerinin etkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca Avusturya’da geçen yıl Müslümanlara yönelik 309 ırkçı saldırının kayıt altına alındığı belirtildi.
#Kanada
#ABD
#Beyaz Terör
6 yıl önce