|

Cami düşmanlığı

Fransa otel saldırıları ardından ülkedeki 80 camiyi kapatma kararı alan eski sömürgesi Tunus’un peşinden gidiyor. Aşırı sağcıların baskıları sonrası Paris yönetimi camilere kilit vurmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:31 - 2/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Avrupada yaşanan saldırıların faturasını ülkesindeki Müslümanlara kesen Fransa şimdi de camileri kapatmayı tartışıyor. Son olarak Lyon kenti yakınlarındaki bir gaz üretim tesisinde düzenlenen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan sonra ülke “aşırılıkla mücadele" adı altında Müslümanların ibadet özgürlüklerine ket vurmak için adım atıyor.



GEREKTİĞİNDE KAPATIRIZ


Fransa Başbakanı Manuel Valls bazı dernek ve camileri "terörle mücadele" kapsamında gerekmesi halinde kapatmaya hazır olduklarını söyledi. Ülkedeki aşırı sağ ve muhafazakar grupların baskısıyla cami kapatma isteklerini gündeme getiren Valls “İçişleri Bakanlığı kapatılmaları gerektiğinde camileri kapatmak üzere hareket ediyor ve edecektir" açıklamasını yaptı.




BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR


Tunus Başbakanı Habib Essid de turistik Susa kentindeki 5 yıldızlı iki otelin plajında 39 kişinin ölmesine yol açan ve IŞİD'in üstlendiği saldırı sonrası 'şiddeti körüklemekle' suçlanan 80 caminin kapatılacağını açıklamıştı. Tunus'ta yönetim daha önce de “ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle 187 camiyi kapatma kararı almıştı.








#Lyon
#cami düşmanlığı
#cami saldırıları
#Fransa
9 yıl önce