|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göbeklitepe’deki dikilitaşların bir sureti New York’ta

BM'nin bahçesinde sergilenmeye başlanan Anadolu'nun 12 bin yıllık mirası Göbeklitepe'deki dikilitaşların replikasını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak, "Göbeklitepe’deki dikilitaşların bir sureti New York’ta. Ülkemize ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

10:02 - 22/09/2021 Çarşamba
Güncelleme: 10:14 - 22/09/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dikilitaş replikasıyla böyle poz verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dikilitaş replikasıyla böyle poz verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının ortak çabalarıyla yürütülen çalışma sonrası, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 2018'de kaydedilen Göbeklitepe'yi temsilen, alanda bulunan T formlu P18 dikilitaşının 1/2 oranında küçültülmüş kopyası, BM'nin bahçesinde sergilenmeye başlamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün Anadolu'nun 12 bin yıllık mirası Göbeklitepe'deki dikilitaşların replikasını ziyaret etmişti.

"Ülkemize ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sonrası bugün bir paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının ortak çabalarıyla yürütülen çalışma sonrası, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 2018'de kaydedilen Göbeklitepe'yi temsilen, alanda bulunan T formlu P18 dikilitaşının 1/2 oranında küçültülmüş kopyası, BM'nin bahçesinde sergilenmeye başladı."

  • Dikilitaş replikası, BM yerleşkesinde sergilenen ikinci "antik dönem Anadolu" eseri oldu. BM, Göbeklitepe'deki dikilitaşların replikasına kalıcı olarak ev sahipliği yapacak.
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Göbeklitepe
#Şanlıurfa
#BM
#TÜRKEVİ
3 yıl önce