İsrail Başbakanı Netanyahu'nun uçağının Berlin'de koruma altına alınması protesto edildi
21:07, 02/03/2026, PazartesiG: Güncelleme: 21:46, 02/03/2026, Pazartesi
AA

Berlin Brandenburg Havalimanı'nda "Wings of Zion" adlı İsrail'e ait devlet uçağı koruma altına alındı
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kullandığı uçağın Berlin'de koruma altına alınmasını 250 kişi İçişleri Bakanlığı önünde toplanarak protesto etti. Hükümet sözcüsü Stefan Kornelius, söz konusu uçağın içerisinde hiçbir İsrail hükümet yetkilisinin bulunmadığını belirtti.
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından kullanılan (Siyon'un Kanatları) adlı devlet uçağının koruma önlemi olarak Berlin Brandenburg Havalimanı'nda bekletilmesi protesto edildi.
"Wings of Zion"

İçişleri Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 250 kişi, başlıklı bir gösteri düzenleyerek Netanyahu'nun uçağının başkent Berlin'de koruma altına alınmasını protesto etti.
"Netanyahu Berlin'de mi? Şeffaflık ve tutarlılık istiyoruz"
İran ve Filistin bayrakları açan göstericiler, İran ve Lübnan'a yapılan ABD ve İsrail saldırılarının durdurulması çağrısında da bulundu.

Uçak, 28 Şubat'ta havalimanına indi
Hükümet sözcüsü Stefan Kornelius, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, söz konusu uçağın 28 Şubat akşamı Berlin Brandenburg Havalimanı'na indiğini ancak içinde hiçbir İsrail hükümet yetkilisinin bulunmadığını belirtti.
"İsrail hükümeti bu uçağı burada park edip edemeyeceğini sordu. Bu talebi memnuniyetle kabul ettik."
"Soykırıma Karşı Hukukçular"
Açıklamada, soruya cevap verme süresinin iki hafta olduğu, cevap gelmemesi durumunda ise başka yasal adımların atılacağı kaydedildi.

Dünya
Netanyahu ile Trump’ın telefon görüşmesinde 'kitap' detayı

Dünya
Netanyahu'nun uçağının hangi ülkeye götürüldüğü ortaya çıktı

Özgün
Netanyahu'nun ofisi vuruldu mu?



