|

Doğu’ya yatırım kadınlara umut oldu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki kadınlar tarafından sevinçle karşılandı. Sektör temsilcileri, yatırımlarla bölgenin kalkınacağını ve işsizliğe çözüm öngörüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:16 - 14/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 'Yatırım ve kalkınma hamlesi', Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kadınlar tarafından sevinçle karşılandı. 62 milyar liralık kamu yatırımını içeren pakette kadınlara yönelik programların da yer alması bölgedeki kadınların umudunu artırdı. Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Meryem Kaya, yeni teşvik paketinde ekonomik programların yanı sıra sosyal hizmet merkezi, aile destek merkezi, gençlik merkezi, kadınlara yönelik meslek edinme merkezi gibi programların da bulunmasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sosyo-ekonomik yapısının iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Teşvik paketinin ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması bakımından yerinde alınmış bir karar olduğunu ifade etti.



TERÖR RİSKİNİ ORTADAN KALDIRIR


Kaya, "Ülke olarak en büyük problemlerimizden biri terör, ikincisi işsizlik. Bu problemlerin çözülmesi bizi mutlu eder. İnşallah çözülmesi yönünde de devletimizin politikalarının, artarak devam etmesini temenni ediyoruz" dedi. Dikiş nakış öğretmeni Meltem Sezer de teşvik paketinde yer alan programlar ile kadınlara yönelik 186 meslek edinme merkezi oluşturulmasının öngörülmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini bildirdi. Bu tür merkezlerin, aile bütçesine katkı sunmak isteyen ev kadınlarına meslek edinme imkanı sağlayacağını vurgulayan Sezer, ayrıca, kurulacak yeni fabrikalarda da çalışma imkanı elde edileceğini söyledi. Mardin'de yaşayan Sibel Aydın bu yönde atılacak adımların bölgeyi kalkındıracağını ve önünü açacağını dile getirdi.



HERKES İÇİN ÖNEMLİ


Kadınların aktif olmasını istediklerini anlatan Aydın, “Umarım kadınlarımız daha çok söz sahibi olur. Bu yatırımlarla kadınlarımız umarım kendilerini daha iyi ifade edebilecekler. Bu plan bölgeye olduğu kadar tüm Türkiye'ye katkı sağlayacaktır. Dilerim, artık annelerimiz ağlamaz. Terör sona erer.” dedi.



PAKETLE İYİ BİR GELECEK VAAT EDİLİYOR


Batmanlı 4 çocuk annesi Selma Karaduman da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a çok güvendiğini ve onlara büyük umutlar bağladığını belirtti. Bir anne olarak Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı ekonomik paketten umutlu olduğunu dile getiren Karaduman, çocuk ve gençlerin geleceği için bir an önce hayata geçirilmesini istediğini kaydetti. Karaduman, “Bir anne olarak çocuklarımın geleceğini düşünüyorum. Sayın Başbakanımızın açıkladığı ekonomik paketle çocuklarımıza bir gelecek vaat edildiğini düşünüyorum. Ona güveniyoruz, umutluyuz” dedi.


#Doğu’ya yatırım
#Selma Karaduman
8 yıl önce