|

İç giyimci Arap pazarına odaklandı

Türk iç giyimci, 1 milyar dolarlık Arap pazarına odaklandı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) dünyanın 9’uncu büyük iç giyim ithalatçısı olduğunu bildiren İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Toplam 142 milyon dolarlık hazır giyim ürünü sattığımız BAE’ye iç giyim ihracatımızı en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2017 Salı
Güncelleme: 07:41 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​İç giyimci Arap pazarına odaklandı
​
​İç giyimci Arap pazarına odaklandı ​

Türk hazır giyimciler, yaklaşık 1 milyar dolarla iç giyimde dünyanın dokuzuncu büyük ithalatçısı konumunda bulunan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) pazarından daha fazla pay almak için vites yükseltti. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) koordinasyonunda bir araya gelen İç Giyim ve Yatak Kıyafetleri Markaları Kümesi, BAE’ye ihracatı en az ikiye katlamayı hedefliyor.

İHRACATI İKİ KATINA
ÇIKARMA HEDEFİ

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, BAE’nin Suudi Arabistan’dan sonra bölgenin en büyük ekonomisi olduğunu hatırlattı. Tanrıverdi, 2016’da Türkiye’nin toplam ihracatında 3 milyar dolarla 11’inci sırada yer alan BAE’nin, hazır giyim ihracatında 142 milyon dolarla 19’uncu sırada kaldığını bildirdi. Özellikle iç giyim markalarının gücünü kullanarak bu ülkedeki pastadan daha fazla pay almak istediklerini vurgulayan Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Türkiye olarak dünyanın 9’uncu büyük iç giyim tedarikçisi konumundayız. 2016’da 17 milyar dolarlık hazır giyim ihracatımızın yaklaşık 750 milyon dolarlık kısmını iç giyim ürünleri oluşturuyor. BAE ise dünyanın 9’uncu büyük iç giyim ithalatçısı. Yılda 1 milyar dolar civarında ithalat yapıyorlar. Biz halen 7,5 milyon dolar olan BAE’ne iç giyim ihracatımızı en az iki katına çıkarma hedefiyle planlarımızı yapıyoruz.”

Yabancı alıcıdan
tasarım ve
kalite övgüsü

İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Kanpolat da İç Giyim ve Yatak Kıyafetleri Markaları Kümesi’nin Ekonomi Bakanlığı desteğiyle 2015 haziran ayında faaliyetlerine başladığını hatırlatarak, daha önce Fransa, İran ve Fas pazarlarında İHKİB öncülüğünde çalışmalar yapan küme firmalarının, International Apparel and Textile’e ilk kez katılım gösterdiklerini belirtti. Kanpolat, “Dubai’de yerleşik olanların dışında Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Hindistan, Azerbaycan, İran, Kuveyt ve Pakistan gibi ülkelerden satın almacılarla çok yararlı görüşmeler yaptık. 250’ye yakın alıcıdan ürünlerimizin kalite ve tasarımlarıyla ilgili duyduğumuz övgü dolu sözler bizi çok memnun etti” açıklamalarında bulundu.

#​İç giyim
#Arap pazarı
#Birleşik Arap Emirlikleri
7 yıl önce