|

İthal suni deride önleme devam

Yeni Şafak
04:00 - 12/04/2015 Pazar
Güncelleme: 18:50 - 12/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Çin'in ucuz işgücü ve hammadde kaynağı sayesinde tüm dünyada ticaret kurallarını etkileyecek şekilde fiyatları kırması ülkeleri farklı önlemlere yönlendiriyor. Özellikle kalitesiz malların neden olduğu sağlık sorunları ülkelerin ana gündem maddelerinden biri oldu. Son olarak ülkemizde de Çin menşeli “koagüle suni deri” ithalatında dampinge karşı önlemin devam ettirilmesine, “sodyum formiat” ithalatına ise damping soruşturması açılmasına karar verildi.



YERLİ ÜRETİCİDEN TALEP


Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğe göre, Çin menşeli “koagüle suni deri” ithalatına kilogram başına 1,9 dolar olarak uygulanan dampinge karşı önlemin devam ettirilmesi için yerli firmalardan talep geldi.



STANDART BELİRLENDİ


Soruşturma sonucunda, yürürlükteki önlemin ortadan kalkması durumunda dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu tespit edildiğinden, Çin menşeli “Yalnız, poliüretanla kaplanmış, sıvanmış veya lamine edilmiş dokumaya elverişli suni ve sentetik liflerden metrekare ağırlığı 150 gramı geçen dokunmamış mensucat” (koagüle suni deri) için konulan önlemlerin devam edilmesine karar verildi.


#ithal
#suri
#deri
9 yıl önce