|

Yeni yıla 5 indirimle girdik: Yumurta ve balıkta da yüzde 1 oldu

Esnaf ve tarımsal kredi faizleri ile mobilyada yapılan KDV indirimi sonrasında tavuk yumurtası ve toptan balıkta da indirim gerçekleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre tavuk yumurtası ve toptancı hallerine yapılan balık teslimlerinde KDV oranları yüzde 1’e düşürüldü.

09:14 - 3/01/2020 Cuma
Güncelleme: 09:28 - 3/01/2020 Cuma
Yeni Şafak
KDV'deki indirimler sonrasında mobilyada oran yüzde 8'e yumurta ve balıkta ise yüzde 1'e indirildi.
KDV'deki indirimler sonrasında mobilyada oran yüzde 8'e yumurta ve balıkta ise yüzde 1'e indirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın esnaf ve tarımsal kredi faizleri ile mobilyadaki KDV oranlarını düşürüldüğünü açıklamasının ardından tavuk yumurtası ve toptan balık tesliminde de indirim gerçekleşti.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar’da Değişilik Yapılmasına Dair Karar’a göre
tavuk yumurtası ve toptancı hallerine yapılan balık teslimlerinde KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü.
  • Tavuk yumurtası, toptanda yüzde 1 KDV’nin uygulandığı 1 Nolu listeye alınırken; yüzde 1 KDV uygulanan 1 sayılı listenin 6’ncı sırasındaki sebze ve meyveler arasına balık teslimleri de eklendi.

MOBİLYADA KDV İNDİ, ESNAF VE TARIMSAL KREDİLERDE FAİZLER DÜŞTÜ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mobilyada uygulanan yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 8’e düşürüldüğünü duyurmuş, kamu bankalarının ise esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini artık yeni yıl itibarıyla yıllık yüzde 12’den yüzde 9’a indirdiğini açıklamıştı.


#Esnaf faiz
#Mobilya KDV
#Tarımsal kredi faiz
#Yumurta KDV
#Balık KDV
#Berat ALbayrak
4 yıl önce