|

ABD ile FETÖ konusu ciddileşti

ABD ile Türkiye arasında dün yapılan toplantıda FETÖ’yle mücadele, Fetullah Gülen’in iadesi gibi konular masaya yatırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:29 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fetullah Gülen’in iadesi masadaki konular arasında.
Fetullah Gülen’in iadesi masadaki konular arasında.

Dışişleri Bakanlığı’nda ABD ile FETÖ toplantısı yapıldı. FETÖ ile mücadele, elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi, vize, konsolosluk ve Türkiye’de tutuklu ABD vatandaşı rahip Brunson’ın ele alındığı toplantıda ilk defa FETÖ konusu detaylı olarak masaya yatırıldı. İki ülke arasındaki gerilimlere sebep olan konuların ele alındığı toplantıda başta FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi olmak üzere FETÖ ile mücadele, iki ülke arasında adli işbirliği ve her iki ülkede tutuklu Türk ve ABD vatandaşları konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

İLK TOPLANTI MART’TAYDI

Türkiye-ABD Çalışma Grubu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve dönemin ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Şubat ayında Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından kurulmuş, grubun ilk toplantısı Mart ayında Washington’da gerçekleşmişti. Son toplantı ise dün Dışişleri Bakanlığı’nda yapılırken toplantıya her iki ülkeden Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı’ndan konunun uzmanı yetkililer katıldı.

#ABD
#FETÖ
6 yıl önce