|

Bade için son 2 ay

Kan kanserine yakalanan 4 yaşındaki Bade Çakır için zaman daralıyor. Tedavilere cevap vermeyen Bade’nin yaşayabilmesi için mart sonuna kadar ilik bulunması gerekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:51 - 28/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Lösemi hastası 4 yaşındaki Bade Çakır, 2 ay içinde ilik nakli olmadığı takdirde ölecek. Hollanda'da yaşayan Esra ve Muhammet Çakır'ın biricik kızları Bade, geçen yıl temmuz ayında kan kanserine (lösemi) yakalandı. Aile, evlatlarının sağlığına kavuşabilmesi için gecesini gündüzüne kattı. Çift, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılarla kızları için uygun donör arayışına girdi.



YAVRUMA UMUT VERİN


Ancak Bade için uygun donör bulunamadı. Kemoterapiye de cevap veremeyen Bade'nin sağlığına kavuşabilmesi için tek umut ilik nakli. Ancak bunun için uygun iliğin bulunması şart. Bade, mart ayı sonuna kadar ilik nakli olmadığı takdirde yaşamını yitirecek. Çaresiz baba Muhammed Çakır, yavrusuna umut vermek isteyen duyarlı vatandaşların İstanbul Çapa'daki Kızılay Kan Merkezi'ne başvurmalarını isteyerek, “Kızım Bade'nin yaşama tutunabilmesi bulunacak iliğe bağlı" dedi.



İlik bağışı seferberliği




Bade için düzenlenen kampanyalar sayesinde ilik nakli için kan örneği vermek isteyenlerin sayısı arttı. Hollanda ilik bankasına, bir haftada 2 bin 300 kişi başvuru yaptı. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ilik seferberliğinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.



#Lösemi
#Bade Çakır
8 yıl önce