|

Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketinin yaşandığı Rize'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selin vurduğu Rize Güneysu'ya ulaştı. Erdoğan'ın, sel bölgesinde ve kriz merkezinde inceleme yapması, ardından vatandaşlara seslenmesi bekleniyor.

10:49 - 23/07/2021 Cuma
Güncelleme: 12:52 - 23/07/2021 Cuma
Diğer
Arşiv
Arşiv

Rize ve Artvin'i kuvvetli yağışla birlikte sel vurdu. Artvin'de dün, saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından meydana gelen, 1 kişinin kaybolduğu, alt ve üst yapıda ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı.

  • Sel afetinin en çok etkilendiği Arhavi ilçesi balçığa gömüldü. Boğaziçi Mahallesi’nde 320, Cumhuriyet Mahallesi'nde ise 110 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede 50'den fazla araç hasar gördü, selin sürüklediği kamyonlar ters döndü.

Artvin ve Rize'de hasar gören 56 trafo nedeniyle 3 bin 45 abone elektriksiz kaldı. Arhavi'de 3 karayolu, 30 köy ve 19 yayla yolu da sel ve heyelanlarda ulaşıma kapandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEL BÖLGESİNE GİDİYOR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, selin vurduğu Rize Güneysu'ya ulaştı. Ziyaret kapsamında ilk olarak Güneysu Merkez Camii'nde cuma namazı kılacak, ardından vatandaşlara seslenecek.

Selin vurduğu bölgede incelemelerde bulunacak olan Erdoğan, AFAD koordinasyon merkezindeki toplantıya da başkanlık edecek. Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

#erdoğan
#rize
#sel
3 yıl önce