|

Fransız ürünlerine boykot sürüyor

Tüketiciler Birliği, Fransız ürünü boykot etme kararı kapsamında seçilen üçüncü markayı "Tefal" olarak belirledi.

Cihan
00:00 - 26/10/2006 Perşembe
Güncelleme: 10:19 - 26/10/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Fransız ürünlerine boykot sürüyor
Fransız ürünlerine boykot sürüyor

Tüketiciler Birliği, "Onuruna Fransız Kalma" adı altında yürüttüğü boykot kampanyası ilk hafta Total (Elf) firması ile başlamış, ikinci adımda da L'oreal firmasını boykot kapsamına almıştı.


Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz yaptığı açıklamayla Türk tüketicilerinin Fransız malı olan Tefal ürünlerini almaması çağrısında bulundu. Deniz, "Bugünden itibaren Fransa Meclisi'nin aldığı talihsiz karar geri alınıncaya kadar, Fransız Tefal firması ve bu firmanın Moulinex ve Rowenta markaları ile ürettiği ürünleri ile birlikte Tefal firmasının ürünlerini satın almayacağız. "dedi.


Tüketiciler Birliği tarafından yürütülen boykotun üçüncü haftasında gerçekleştirilecek Tefal boykotunun, ilk iki hafta gerçekleştirilen Total ve L'oreal boykotlarında olduğu gibi tüketiciler tarafından destekleneceğine inanan Deniz, sözde Ermeni soykırımının inkârını cezalandıran yasa geri çekilene kadar boykota kararlılıkla devam edileceğini kaydetti.


120 ülkede yapışmaz tencere, tava, düdüklü tencere, elektrikli-buharlı pişiriciler, yiyecek-içecek hazırlama cihazları, ütü, fritöz, mutfak robotları, fırın, tartı ve benzeri ürünler konusunda üretim ve satış faaliyeti bulunan Teal firması, yılda 140 milyon ürün satıyor.


18 yıl önce