Garanti Bankası “Vadesiz Altın Hesabı” ve “Birikimli Altın Hesabı” adlarını taşıyan iki farklı altın depo hesabı seçeneğini müşterilerine sunuyor.
Garanti Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Koordinatörü Didem Dinçer Başer, genel ekonomik konjonktürde belirsizliklerin ve risklerin arttığı ortamlarda yatırımcının gündemine giren altının son dönemlerde alternatif bir yatırım aracı olarak kendisine yer bulduğunu söyledi.
Başer “Yatırımcılar hem yatırım hem de riskleri dağıtmak amacıyla portföylerinde altına yer veriyorlar” dedi. Garanti olarak.2007 yılından buyana müşterilerine 'Vadesiz Altın Hesabı' ve 'Birikimli Altın Hesabı' olmak üzere.farklı vadesiz altın depo hesabı seçeneği sunduklarını ifade eden Başer, bu hesaplarla ilgili şu bilgileri verdi: “ Küçük birikimlerini daha sonra gerektiğinde kullanmak üzere bir kenara koymaya çalışan kişiler için sunduğumuz' Vadesiz Altın Hesabı'ürünümüz ile müşterilerimiz.ister vadesiz TL ister vadesiz dolar hesapları aracılığı ile gram ve santigram bazında altın alım ve satım işlemi yapabiliyorlar.Bu işlem için alt limi 1(net) gram. Altını uzun vadeli sağlam bir yatırım aracı
olarak gören kişisel rezerv oluşturmayı hedefleyen yatırımcılara sunduğumuz 'Birikimli Altın Hesabı'ürünümüz ise düzenli ödeme altyapısı ile altın cinsinden birikim yapma imkanı sağlıyor.”
Başer, yılbaşından bu yana Caranti'de altın hesap adedinin yaklaşık 2 katına, hacminin ise 4 katına çıktığına işaret etti. Başer, şöyle konuştu.” Altına ilgi gösteren yatırımcılarımız için altın hesabımız haricinde farklı ürünler de sunuyoruz.Anapara riski almaksızın altının düşüşü ya da yükselişinden faydalanarak vadeli mevduattan daha fazla kazanmak isteyen müşterilerimiz için talep toplama dönemi olmaksızın istedikleri gün hesap açma imkanına sahip oldukları altına endeksli mevduat hesabımız.altın ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarından oluşan bir portföy dağılımı ile dünya piyasasındaki fiyat gelişmelerinden faydalanmak isteyenler için altın fonumuz bulunuyor.Dönemsel olarak da anapara korumalı altın fonu.altın düşüşü.yükselişine endeksli.ihraç ediyoruz”






