İstanbul'daki zehirlenme faciasında yeni gelişme: Anne ve iki çocuğun ön otopsi raporu tamamlandı

18:18, 14/11/2025, CumaG: Güncelleme: 18:18, 14/11/2025, Cuma
DHA
İstanbul'daki zehirlenme faciasında yeni gelişme: Anne ve iki çocuğun ön otopsi raporu tamamlandı
Anne ve iki çocuğunun ölüm nedeninin analizin ardından belirleneceği ifade edildi.

Almanya'dan tatil için geldikleri İstanbul'da yedikleri kumpir ve midyeden sonra rahatsızlanan ailede anne ve iki çocuk hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından cenazelerin ön otopsi raporu tamamlandı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde oteldeyken zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan aileden, çocuklar Kadir Muhammet Böcek (6) ve Masal Böcek (3) ve anne Çiğdem Böcek hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından cenazelerin ön otopsi raporu tamamlandı.

Raporda, Kadir Muhammet Böcek ve Masal Böcek ile ilgili, dış muayenelerinde ölüme neden olacak harici travmatik lezyon izlenmediği, mide mukozalarında hiperemi (damarların genişleyerek bölgeye normalden daha fazla kan gelmesi durumu) dışında belirgin patolojik bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Mide ve bağırsak içerikleri örneklendi

Anne Çiğdem Böcek ile ilgili ise yine dış muayenede harici travmatik lezyon izlenmediği, midede yaygın submukozal kanamalar, yer yer noktasal ülsere alanlar, bağırsaklarda olağan kimüs ve gayta içeriği dışında belirgin patolojik bulgu olmadığının görüldüğü belirtildi. İşlemler sırasında cenazelerden laboratuvar analizi için bazı örneklerin alındığı öğrenildi. Mide ve bağırsak içerikleri, soğuk zincirle Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü laboratuvarlarına gönderilmek üzere örneklendiği kaydedildi. Örneklerin analizinin ardından ölüm sebeplerinin belirleneceği ifade edildi.


Hangi gıdalar daha riskli? İstanbul'da üç can alan zehirlenme faciası sonrası uzmanlardan uyarı: İşte hayat kurtaran 5 altın kural
Hayat
Hangi gıdalar daha riskli? İstanbul'da üç can alan zehirlenme faciası sonrası uzmanlardan uyarı: İşte hayat kurtaran 5 altın kural
Gıda zehirlenmesi alarmı: Uzman isimden kritik açıklama 'Kumpir ve midye öldürür mü?'
Hayat
Gıda zehirlenmesi alarmı: Uzman isimden kritik açıklama 'Kumpir ve midye öldürür mü?'
Fatih'te zehirlenen ailenin hastanedeki son görüntüleri ortaya çıktı
Gündem
Fatih'te zehirlenen ailenin hastanedeki son görüntüleri ortaya çıktı
Fatih'te zehirlenme şüphesiyle vefat eden aile üyelerinin cenazeleri yakınları tarafından alındı
Gündem
Fatih'te zehirlenme şüphesiyle vefat eden aile üyelerinin cenazeleri yakınları tarafından alındı


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026