|

Sadece arma değişiyor

ABD’nin “PYD Fırat’ın batısına çekidi” açıklamasının da oyalama taktiği olduğu ortaya çıktı. Münbiç’te çekilen bir fotoğrafta SDG, YPG ve YPGJ birlikte görüntülendi. Güvenlik kaynakları göre, PKK’lılar armaları SDG armasıyla değiştirip kendilerini kamufle etmeye çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/09/2016 Cuma
Güncelleme: 21:28 - 1/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte koordineli olarak başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı üzerine ABD'nin yaptığı “PYD'li militanların Fırat doğusuna çekildi” açıklamasının da bir ön alma taktiği olduğu ortaya çıktı. Fırat Nehri'nin Batı Yakasında önceki gün çekildiği öğrenilen bir fotoğrafta PKK'lılar Suriye Demokratik Güçleri adı altındaki paravan yapılanmaya mensup militanlar ile birlikte poz veriyor. Söz konusu fotoğrafta SDG'li bir militan PKK'nın Suriye'deki silahlı yapılanması YPG ve YPJ militanlarıyla birlikte görülüyor.



ÇEKİLME YALANI


Fotoğrafı yorumlayan güvenlik kaynakları, PKK'lıların üniformalarındaki PYD veya YPG armalarını sökerek SDG armaları diktiğini ve böylece kendilerini kamufle etmeye çalıştığına dikkat çekti. Öte yandan güvenlik kaynakları, Suriye'de yapılan saha istihbaratına göre daha önce PKK'nın Suriye'deki silahlı yapılanması YPG'nin kamplarında eğitim gören ve sözde PKK üniformalarıyla çatışmalara katılan çok sayıda teröristin, Fırat Kalkanı Operasyonu'nuyla birlikte SDG üniforması giyerek kamufle olmaya çalıştığı bilgisi iletti.



SDG ALDATMACA


Suriye Demokratik Güçleri, geçtiğimiz yıl Tel Abyad'ın PKK tarafından işgal edilmesi sonrasında terör örgütüne silah ve teçhizat yardımının daha kolay şekilde ulaştırılması için ABD tarafından kurgulanan paravan bir yapı. SDG içinde birçok etnik ve inanç grubunun temsilcisi olduğu iddia edilse de yönetim yapılanmasının tamamını PKK'lılar oluşturuyor. SDG, PKK çıkarları ve siyaseti doğrultusunda pozisyon alıyor. SDG içinde faaliyet gösterdiği ifade edilen Arap unsurların bir dönem Beşşar Esed rejimi lehine davrandığı ifade edilirken, “SDG'nin Türkmen Bileşeni” olarak lanse edilen Selçuklu Tugayı'nın ise 15 kişilik bir grup olduğu ve komutan haricinde içerisinde Türkmen bulunmadığı bildiriliyor.





#PYD
#YPGJ
#YPG
#PKK
#Özgür Suriye Ordusu
8 yıl önce