|

Türk dizilerine devlet tanıtımı

Kültür Bakanlığı, Diriliş Ertuğrul, Payitaht gibi Türk tarihini anlatan dizilere teşvik ve tanıtım desteği verecek. Tarihi olayları anlatan animasyonlara da teşvik mekanizması kurulacak.

Ahmet Fatih Erturan
04:00 - 4/11/2018 Pazar
Güncelleme: 00:36 - 4/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Bakanlık, Türk tarihini, şahsiyetleri ve mekanları konu alan tüm film, dizi ve belgesel gibi yapımlara teşvik verecek.
Bakanlık, Türk tarihini, şahsiyetleri ve mekanları konu alan tüm film, dizi ve belgesel gibi yapımlara teşvik verecek.

Türkiye’de son yıllarda büyük bir gelişme sağlanan yerli film ve dizi sektörü, dünyada da yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde Türk dizilerine rağbet artarken, dünyaca ünlü ücretli film ve dizi platformları da gözünü Türkiye’ye dikti.

ÖNCE GÖNÜL COĞRAFYASINA

Kültür ve Turizm Bakanlığı önümüzdeki dönemden itibaren yatırımlarını yerli film ve dizilere yönlendirecek. Bakanlık, Türk tarihini, şahsiyetleri ve mekanları konu alan tüm film, dizi ve belgesel gibi yapımlara teşvik verecek. Bu tür yapımların dış tanıtımını da yine bakanlık yürütecek.

Ayrıca Bakanlık ilk etapta bu yapımların eski Osmanlı toprakları olan coğrafyalara ulaştırılmasına daha sonra dünyaya yayılması tanıtım stratejisi geliştirecek.

ANİMASYONLARA DA TEŞVİK

Bakanlık, çocuklara tarihi olayları, şahsiyetleri veya milli kültürü tanıtan çizgi film, bilgisayar oyunu ve animasyon gibi yapımlara da teşvik mekanizması kurmaya hazırlanıyor.

#Türk dizisi
#Tanıtım
#Baknalık
5 yıl önce