|

YPG Münbiç’ten çekiliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Türkiye’nin Münbiç konusunda anlaştığını ve PKK/PYD-YPG’nin Suriye topraklarından çekileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:25 - 14/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Washington’da Türkiye ve ABD heyetleri bir araya gelerek Münbiç’i ve Suriye’yi görüştü. Toplantı hakkında Rusya’da değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, Münbiç’te uygulanacak modelin Fırat’ın doğusundaki tüm yerler için geçerli olduğunu belirterek, “ABD ile anlaşmamız lazım, 19 Mart’taki toplantıda yol haritası net bir şekilde, takvim dahil her şey net olacak” dedi. Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Suriye’de Kürtler olacak ama YPG olmayacak. YPG'nin çekildiği yerlerde ABD ve Türk askerleri olacak ve YPG’nin çekilmesine nezaret edeceğiz, buranın güvenliğini ABD ve Türkiye sağlayacak. YPG’nin gitmemesi durumunda Münbiç’e ve aynı şekilde Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacak.”

TAKİP EDECEĞİZ

Çavuşoğlu, “YPG’ye verilen silahların geri toplanması konusunu da gözlemleyeceğiz alınarak mı gönderildi, alınmayarak mı gönderildi. Biliyoruz ki hepsini alamayacağız. Bazıları eskimiş, bazıları kayıp” diye konuştu. Öte yandan Çavuşoğlu bugün Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelecek.

#ABD
#Münbiç
#YPG
6 yıl önce
default-profile-img