|

Diriliş Ertuğrul reytingde zirveyi yine kaptırdı

Geçen hafta, TRT1'in izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul, reyting sıralamasında ilk defa birinci olamayarak sırasını Sen Anlat Karadeniz dizisine kaptırmıştı. 7 Şubat reyting sonuçları da belli oldu. Buna göre total sonuçlarda Sen Anlat Karadeniz birinci, Diriliş Ertuğrul dizisi ikinci sırada yer aldı. İşte 7 Şubat reyting sonuçları...

Yeni Şafak
09:37 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:50 - 8/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'dan bir sahne.
TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'dan bir sahne.

TRT 1'in fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul, dört sezon boyunca ekranda birinciliği kimseye kaptırmadı. Diriliş tarihinde bir ilk oldu. Geçtiğimiz hafta, Atv'nin Sen Anlat Karadeniz isimli dizisi Total grubunda birinci oldu. Diriliş Ertuğrul ise ikinci sırada yer aldı.

Bu hafta da aynı tablo gerçekleşti. Totalde Sen Anlat Karadeniz birinci, Diriliş Ertuğrul ise ikinci sırada yer aldı.

AB puan türünde ise birinci sırada Diriliş Ertuğrul dizisi yer aldı.



31 Ocak reyting sonuçları:


Reyting nedir, nasıl ölçülür?

İzlenme payına göre değerlendirilen ve AGB tarafından 1988 yılından beri gerçekleştirilen ölçme olayı reyting, yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve bizler tarafından bilinmeyen reyting ölçme cihazları o gece ya da o gün en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyuyor.

Reyting izleyiciyi etkileyen bir durum değil. Takip eden kitleye bir getirisi ya da faydası yok. Reyting ölçme işlemi reklam şirketlerinin işlerini kolaylaştırıyor. Milyonlar tarafından takip edilen bir dizi reklam şirketleri ile anlaşarak o dizinin kanalına reklam teklifi sunuyor ve böylece daha fazla kitleye bu şekilde hitap ediyor.

#Diriliş Ertuğrul
#Sen Anlat Karadeniz
#Reyting Sonuçları
6 yıl önce