|

ÖSYM öğrenci giriş - ais.osym.gov.tr sonuç açıklama sayfası

ÖSYM öğrenci giriş ekranını buradan görebilirsiniz. Öğrencilerin sıkça kullandığı sistemlerden biri de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYÖM) ais.osym.gov.tr öğrenci kısmı oldu. Binlerce öğrenci sınav sonuçlarını, başvurularını ve bir çok işlemi buradan gerçekleştirebiliyor. Özellikle bu günlerde açıklanacak olan LYS yerleştirme sonuçları merakla bekleniyor. İşte ÖSYM öğrenci giriş paneli ve ais.osym.gov.tr sınav sonuçları açıklama sistemi.

Yeni Şafak
23:04 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 20:19 - 9/08/2016 Salı
Diğer
ÖSYM öğrenci giriş

paneline ulaşmak için haberimizden yararlanabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYÖM) tarafından öğrenciler için hazırlanan bu ekrandan sınav sonuçlarınızı görebilir, başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu haberden ÖSYM öğrenci giriş ekranına erişebilir ve sınav sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Öğrenciler

ais.osym.gov.tr

aday işlemleri sistemine giriş yapmak için buradaki linke tıklayabilirler. ÖSYM tarafından bu günlerde açıklanacak olan LYS tercih-yerleştirme sonuçlarını bekleyen öğrenciler açıklama yapıldığında haberimizdeki bağlantıdan sonuçlarını görebilirler. İşte tüm detaylar.



ekranı için tıklayınız





ÖSYM'den LYS sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak tercih sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. 2016-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.



ÜNİVERSİTE KAYITLARI



Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.



2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.



Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.



Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.



Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.



Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.



EK YERLEŞTİRMELER



Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir.



Yükseköğretim programlarının 2016-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.



Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.



YÜKSEKÖĞRETİME ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)



2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilmesi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır. Sistemin genel adı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'dir (ÖSYS). Bu sistem içinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 45. maddesi kapsamında Yükseköğretim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda uygulanacaktır.



Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacakların/olanların istedikleri takdirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız yerleştirilme işlemleri de ÖSYS kapsamında yapılacaktır.



Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Teşkilatına bağlı yükseköğretim programlarına öğrenci yerleştirilmesi ÖSYS'nin dışında olup ilgili kurumların özel kanunlarında gösterilen usullere göre yapılır. İlgilenen adaylar, 2016-ÖSYS'ye katılmalarının gerekip gerekmediğini adı geçen kurumlardan öğrenebilirler.



ÖSYM öğrenci giriş ekranını buradan görebilirsiniz. Öğrencilerin sıkça kullandığı sistemlerden biri de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYÖM) ais.osym.gov.tr öğrenci kısmı oldu. Binlerce öğrenci sınav sonuçlarını, başvurularını ve bir çok işlemi buradan gerçekleştirebiliyor. Özellikle bu günlerde açıklanacak olan LYS yerleştirme sonuçları merakla bekleniyor. İşte ÖSYM öğrenci giriş paneli ve ais.osym.gov.tr sınav sonuçları açıklama sistemi.

#ÖSYM
#ais.osym.gov.tr
#ÖSYM öğrenci giriş
#LYS tercih sonuçları
8 yıl önce