|

Hakan Ünsal'dan sağduyu çağrısı

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı Hakan Ünsal, takımlarına destek veren taraftarları sağduyuya çağırdı.

Yeni Şafak
12:56 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:04 - 16/05/2015 Cumartesi
AA

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'na yapılan saldırıya değinerek, "Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği olarak, 2014-2015 sezonunun tüm liglerinde heyecan dolu son haftalara girdiğimiz ve futbol oyununun güzelliklerini konuşuyor olmamız gereken şu günlerde, farklı zaman farklı mekan ama sonucunda birbirine benzer 'futbol terörü' olaylarını duymanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hangi lig, hangi forma altında olursa olsun, herhangi bir futbolcu kardeşimize yapılan saldırı, Türk futboluna yapılmış saldırıdır" ifadelerini kullandı.



Futbolu güzel yapan en önemli unsurlardan birisinin, rekabet ve dostluk duygusunu aynı anda içinde barındırması olduğunu vurgulayan Hakan Ünsal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:



"Yeşil saha içerisinde zaman zaman yaşanan her tür gerginlik veya tartışma, maç sonunda sonuç ne olursa olsun aynı yeşil saha çizgileri içerisinde kalmaktadır. Biliyor ve inanıyoruz ki, hiçbir futbolcu kardeşimiz oynadıkları takımın formasıyla, takımı için en iyisini yapmak istemekten başka bir art niyet veya duygu barındırmamaktadır. Bu nedenledir ki, aynı duygu ve istekle farklı renkler için ter döken futbolcu kardeşlerimiz rekabet duygusuyla 90 dakika içerisinde yaşadıkları olayları ve duyguları saha dışına taşımamaktadırlar. Takımlarını iyi günde kötü günde canı gönülden destekleyen taraftarlarımızı da benzer sağduyuya çağırıyoruz."

#hakan ünsal
#emre belözoğlu
#tpfd
#sağduyu
#mesaj
9 yıl önce