|
Trabzonspor"a tuzak

Eski futbolcu Metin Kunt, 1970''li yıllarda Galatasaray''da yaşadıklarını, bu haftaki Öküz dergisinde anlatıyor. GS''nin Türkiye Kupası''nda yarı finale çıkması üzerine klübün mali yöneticisi Turgan Ece''ye prim alacaklarını soran Kunt''un aldığı cevap: "Sen komünist misin?" Ece, Başkan Selahattin Beyazıt''ın adamı. Beyazıt ile Abdi İpekçi yakın dost. Ece ile futbolcular arasındaki kavganın aslı şu: Şampiyonluk için Fenerbahçe ile Trabzonspor yarışıyor. İlk kez bir Anadolu takımı İstanbul klüpleriyle yarışıyor. İddialara göre, GS şike ile FB''ye yenilecek, şampiyonluk Trabzon''a geçmeyecek. 1990''larda devletlü sermaye ile yarışmaya kalkan Anadolu sermayesine engel çıkarılması gibi bir süreç spor alanında da yaşanmış...

Trabzon şampiyon olmasın

Metin Kunt: "Oyuna gelmemek için Turgan Ece ile aramdaki tartışmayı büyütmedim" diyor. Fatih Terim de GS''de oynuyor. Ece: "Futbola anarşiyi soktunuz" diyerek, Kunt''u, Büyük Mehmet, Yasin, Ekrem ve Aydın''ı kadrodan çıkarıyor. Önemli bir maçın arefesinde bu operasyon tepkiyle karşılanıyor. Ece''nin provakosyon içinde olduğunu belirten Kunt ve Yasin bir açıklama yaparlar: "Şampiyonluğun Anadolu''ya, yani Trabzonspor''a gitmesini engellemek istiyorlar." Eksik kadroyla sahaya çıkan GS''liler FB''yi yenerek oyunu bozarlar. Daha sonra GS İstanbul''da Giresunspor''a 1-3 yenilince trübünlerde: "Turgan Ece istifa, beşler sahaya!" sloganı atılır. Turgan Ece''nin yıkılması an meselesidir. Bu noktada Abdi İpekçi devreye giriyor.

İpekçi de tezgâhın içinde

Gelişmeleri Kunt anlatıyor: "İpekçi, Yasin ve B. Mehmet''e ''Kunt iyice sola kaydı. Kaybetti. Siz Ece''den özür dileyerek kendinizi kurtarın'' diyerek onlara özür diletmiş, bu haberi manşetten vermişti. Bu özürden sonra benim için GS bitti. Mehmet FB''ye, Yasin ABD''ye gitti. Özür dilemek Yasin ile Mehmet''i kurtaramamıştı. Ece de üç ay sonra GS''den uzaklaştırıldı." Ecevit''e yakın solcu gazeteci İpekçi''nin tavrı çok ilginç. İpekçi not defterine şöyle yazıyor: "Ece ile konuştum. Yasin''i tekrar kadroya almasını rica ettim. Ece, durumun düzelmesi için Yasin''in âleni olarak özür dilemesini istedi. Kendisine nasıl bir özür dileyişin tatminkar olacağını sordum. Beraber bir tasarı hazırladık. Akşam Yasin''i eve çağırdım, Metni gösterdim ve kabüle ikna ettim."

Trabzon''a takan Bilderbergçiler

1969-1977''de GS klübü başkanlığı yapan Selahattin Beyazıt, Bilderberg Klübü''nün de gedikli üyelerinden. Bilderberg üyeleri ''globalizasyonun yüksek rahipleri'' veya ''güç elitleri'' olarak tanımlanıyor. Etkili finans ve siyaset adamlarının katıldığı bir klüp. Faaliyetlerini gizlediği için eleştirilen bu kübün toplantılarına katılanlar arasında Süleyman

Demirel, Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve İsmail Cem de var. 1975''de Çeşme''de yapılan toplantıya katılan Ecevit, o yıllarda sağ basın tarafından Bilderberg üyesi olmakla itham edildi. Bilderberg''in 2000 yılı toplantısı 1-4 Haziran''da İsviçre''nin Basel kentinde yapılacak. Bakalım neler olacak? Spordan ekonomiye ve siyasete kadar Anadolu çocuklarına konulan barajların ise daha fazla dayanamacağı açık.

24 yıl önce
Trabzonspor"a tuzak
İsrail saflarında hangi ülkelerin askerleri var?
Toplum, ekonomi ve kurumsal siyaset
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları
2023 yılı Haziran ayına göre kamu personel sayıları
Yin… Yang…