|
Yanlış numara!

Haziran ve Temmuz ayları futbolda spor medyasının en sevdiği dönemlerdir. O geliyor bu gidiyor derken 2 ay dolu dolu ve renkli sayfalarla taraftarın istediği manşetler atılır. Gerçi taraftarın ekseriyeti de transfer dönemlerini çok sever. İzlenen programların, okunan haberlerin bu dönemlerde tavan yaptığını görürüz. Transferin de kendi içerisinde bir önem sırası var. Futbolda bütün dünyada büyük yıldızlar forvetlerden çıkar. En ilgi gören futbolcular golcülerdir. Transferde de bu böyle. Geçtiğimiz hafta İstanbul dışındaydım. Bolu’da Bursa’da ve Çanakkale’de bulundum. Denk geldiğim futbolseverlerle bazen ayak üstü bazen de uzun süre oturarak futbol muhabbetleri yaptık. Taraftarların yönetici ya da gazeteci gördükleri zaman akıllarına gelen ilk soru “Transfer var mı, kim geliyor?” oluyor. Tabi ben de bu sorulara fazlasıyla muhatap oldum. Ancak tuttuğu takım fark etmeksizin herkesin sorduğu ilk soru “Golcü” oldu. Beşiktaşlılar ve Fenerbahçeliler bu konuda daha meraklı tabi. Futbolla az çok ilgili birisi bilir ki, hedef takımlarının olmazsa olmazı iyi golcüdür. Hem yakın hem uzak tarih bunun örnekleri ile doludur. Taraftar bilir ki; sen arka tarafta oldukça üst düzey bir takım kursan da, golcün bitirici değilse, hem paraların zayi olur hem de koca sezon. O yüzden daha önceki yazılarımda golcünün önemini anlatırken, “Golcüden tasarruf olmaz” demiştim. Takım kurmak için 10 lira bütçen varsa, gerektiğinde 6 lirasını golcüne harcamaktan çekinmeyeceksin. Tasarrufunu arka bölgelerden yapacaksın.

Golcü bir telefon numarasının son hanesi gibidir. Telefon numaraları 11 haneden oluşur. İlk 10 numarayı doğru çevirsen de son numarayı yanlış çevirmen, karşı tarafın “Yanlış numara” demesiyle sonuçlanır. Siz de “Kusura bakmayın” deyip kapatırsınız. Tabi, başkanların yanlış golcü seçiminde taraftara kusura bakmayın diyerek kenara çekilmesi, yanlış telefonu aramak kadar kolay olmuyor. Bazen kötü golcü, başkanları ve teknik adamları koltuklarından ediyor.

Futbolda da öyle, ilk 11’de ilk 10’u doğru kurgulasan da, 11. kişi olan golcüyü doğru seçmezsen hem arka tarafa yaptığın yatırım boşa gider hem sezon zayi olur. Taraftarlar da bunu çok iyi bildiği için, gazeteci ya da yönetici gördükleri zaman bir umutla golcüyü soruyor. Golcü, takımı da yukarı çeken, arkadaşlarının değerini ortaya çıkaran oyuncudur. Bakınız Ghezzal; aynı pasları atmasına rağmen Aboubakar’la oynarken 18, Batshuayi ile oynarken 7 asistle sezon tamamladı. Özetle; golcün iyiyse her şey iyidir...

#transfer
#futbol
#Ghezzal
2 yıl önce
Yanlış numara!
Yakın görüşün kaybı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…