Beyaz Saray: Trump Rusya'nın Kiev'e düzenlediği saldırılardan memnun değil
21:33, 28/08/2025, Perşembe
AA

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği saldırı
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlenen basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın saldırılarına dair görüşlerini de aktardı. Sözcü Leavitt, "Başkan bu savaşın sona ermesini istiyor ancak belki de bu savaşın iki tarafı savaşı sona erdirmeye hazır değildir." ifadelerini kullandı.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği son saldırılardan mutlu olmadığını belirterek, dedi.
"Başkan bu savaşın sona ermesini istiyor ancak belki de bu savaşın iki tarafı savaşı sona erdirmeye henüz hazır değildir."
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın toplantısında Rusya-Ukrayna Savaşı ve Kiev'e düzenlenen son saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ABD'li sözcü, Rusya'nın Kiev'e yönelik son saldırıları hakkında Trump'ın ne düşündüğüyle ilgili olarak, açıklamasını yaptı.
"Başkan bu habere sevinmedi ama şaşırmadı da. Bu iki ülke çok uzun süredir savaş halinde."
Leavitt, Rusya'nın Kiev'e son saldırılarından önce Ukrayna'nın da Rusya'nın petrol rafinerilerini hedef aldığını anımsatarak, değerlendirmesini yaptı.
"Aslında ağustos ayı boyunca yaptıkları saldırılarla Rusya'nın petrol rafinerisi kapasitesinin yüzde 20'sini devre dışı bıraktılar."
Trump'ın süreci yakın şekilde takip ettiğini vurgulayan Leavitt, diye konuştu.
"Başkan bu savaşın sona ermesini istiyor ancak belki de bu savaşın iki tarafı savaşı sona erdirmeye hazır değildir."
"Başkan savaşın sona ermesini istiyor"
ABD olarak kendileri ne isterse istesin savaşın sona ermesi için Rusya ile Ukrayna'nın bir araya gelip müzakere etmesi gerektiğine dikkati çeken Beyaz Saray Sözcüsü, yorumunu yaptı.
"Başkan savaşın sona ermesini istiyor, ancak bu iki ülkenin liderinin de savaşın sona ermesini istiyor olması gerekiyor."
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun başkent Kiev'e düzenlediği hava saldırısında 4'ü çocuk, 17 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını bildirmişti.
AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Marta Kos, Kiev'e yönelik hava saldırısı sonucu AB Delegasyon binasının hasar gördüğünü duyurmuştu.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer da ülkesinin yurt dışında eğitim ve kültürel faaliyetlerini yürüten kuruluşu British Council'ın binasının saldırıda hasar gördüğünü belirterek tepki göstermişti.

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği: Ukrayna ve Pakistan liderleriyle telefonda görüştü

Dünya
Rusya’dan Kiev’e yeni saldırı: En az 10 kişi öldü onlarca yaralı var

Dünya
Zelenski'den Erdoğan'a Ukrayna'ya destek teşekkürü
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.