Irak merkezli kanal Suriye lideri Şara'nın röportajını 'siyasi gerekçelere' yayımlamadı

19:40, 14/01/2026, Çarşamba
AA
Irak merkezli kanal Suriye lideri Şara'nın röportajını 'siyasi gerekçelere' yayımlamadı
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara

Suriye Enformasyon Bakanlığı, Irak merkezli Şems TV'nin Cumhurbaşkanı Şara ile yaptığı röportajı yayımlamamasına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, söz konusu röportajın kanal müdürünün "kendi siysai gerekçeleri" nedeniyle yayımlanmadığı belirtilerek, "Şara röportajını yayımlamama kararının profesyonel gazetecilik bağlamında yeterli bir gerekçesi olmadığı" ifade edildi.

Suriye Enformasyon Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile yaptığı röportajı "siyasi gerekçelerle" yayımlamayan Irak merkezli televizyona tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irak merkezli Şems TV'nin Cumhurbaşkanı Şara ile yaptığı röportajı
"siyasi gerekçelerle"
yayımlamama kararının yakından takip edildiği belirtildi.
Söz konusu kanalın müdürünün
"kendi siyasi gerekçeleriyle"
röportajı yayımlamadığına dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlık, Cumhurbaşkanı Şara'nın, görüşlerini sunmak ve son gelişmeleri ele almak için çok sayıda yerel ve uluslararası kanal olmasına rağmen Kürt bir kanalı tercih ettiğini teyit etmektedir. Bu tercih, Kürtlerin statüsünün, rolünün ve haklarının önemini vurgulamaktadır."

Söz konusu televizyonun Şara röportajını yayımlamama kararının profesyonel gazetecilik bağlamında yeterli bir gerekçesi olmadığı belirtilerek, Enformasyon Bakanlığının röportajı resmi platformları aracılığıyla yasal çerçeve içinde yayımlama hakkını saklı tuttuğu aktarıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şara telefonda görüştü: Gündem Suriye'de istikrar ve güvenlik
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şara telefonda görüştü: Gündem Suriye'de istikrar ve güvenlik
ABD Başkanı Trump'tan PKK'yı üzecek açıklama: Şara başarılı olmalı
Dünya
ABD Başkanı Trump'tan PKK'yı üzecek açıklama: Şara başarılı olmalı
İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Dünya
İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalına topçu saldırısı düzenledi

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026