|

Pentagon beyinleri programlayacak

Askeri amaçlı zihin kontrolü projeleri üzerinde çalışan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), insanlara çip takmaya hazırlanıyor. Pentagon’a bağlı araştırma birimi Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), insan saçı çapı kadar ince mikrokablo elektrodların insanların beynine yerleştirilmesi üzerinde çalışıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:14 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
DARPA yeni teknolojisi ile insan beynini kodlayıp kopyalayacak.
DARPA yeni teknolojisi ile insan beynini kodlayıp kopyalayacak.

DARPA’da Biyolojik Teknoloji Birimi uzmanı Dr. Justin Sanchez, bunu başarabildiklerinde, hedefteki kişinin aklından geçenin bilinebileceğini ve beynin, davranışları nasıl kodladığının anlaşılabileceğini anlattı.

DÜŞÜNCEYE UZAKTAN ERİŞİM

Gazeteci Michael Josep Gross’un sorularını yanıtlayan Sanchez, bilgisayar aracılığıyla bilgiyi ve düşünceyi bir kişinin beyninden bir başka kişiye aktarmak olduğunu da ekledi. Askeri amaçlı projenin engellilerin de istifadesine sunulabileceğini kaydeden Sanchez, çiplerin ilk kullanıcıları arasında felçlilerin olduğunu söyledi. DARPA’da Dr. Sanchez ile birlikte çalışan Pittsburgh Üniversitesi’nden sinir mühendisi Doug Weber ise bu teknolojinin ahlaki boyutuyla ilgili olarak bazı soruların ortaya çıktığını belirtti. DARPA, ABD ordusu tarafından kullanılmak üzere yeni teknolojiler üretmekten sorumlu.

#ABD
#Pentagon
5 yıl önce