|

Rusya PKK ile eylem yapacak

SETA İstanbul Genel Koordinatörü Altun, PKK'nın uluslararası eylemler yapmak için Rus kaynaklı örgütlerle işbirliği yaptığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:58 - 17/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) İstanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, terör örgütü PKK yöneticilerinin, sol örgütlere yaptığı birleşme çağrılarını değerlendirdi. Türkiye'nin batısında, metropollerde sansasyonel eylem çağrısının, PKK'nın yığınak yaptığı bölgelerde köşeye sıkışmasıyla ilgili olduğunu belirten Altun, “İşgal ettiğini ya da kantonlaştırdığını öne sürdüğü bölgelerde aslında PKK'nın hiçbir şekilde varlık gösteremediğini görüyoruz. Tamamen köşeye sıkışmış durumda” ifadelerini kullandı.



ÇIKAR İLİŞKİSİ

“Bu çağrılar, odağı değiştirmek, kameraları sıkıştıkları, yenildikleri alandan almakla, hedef şaşırtmakla ilgili” diyen Altun, ancak örgütün böyle bir kapasitesinin bulunmadığını söyledi. PKK'nın, sadece Türkiye'de DHKP-C ya da MLKP gibi örgütlerle iş birliği içine girmediğini anlatan Altun, “Uluslararası alanda şehir eylemleri yapabilecek örgütlerle de iş birliği içine giriyor. Bir ideolojik yakınlık arayışı içinde de değil. Tamamen çıkar birlikteliği” diye konuştu.



SAHADA SOMUT DEĞİL

Altun sözlerini şöyle tamamladı: “Ruslarla da İranlılarla da kolaylıkla işbirliği içine girebileceğini gösteriyor. Rusya kaynaklı, Çeçenistan kaynaklı çeşitli örgütlerle iş birliği arayışına girme durumu söz konusu. Bu da herşeyden önce sansasyonel eylem yapabilecek bir yapı oluşturmakla ilgili. Fakat bunların hiçbirinin somut olarak sahada karşılığı yok. Bir zemin de bulabilmiş değiller. Bu çağrının üzerinden geçen süre de bunu gösteriyor. PKK ancak Güneydoğu bölgesinde askerlere, askerlerin, emniyet mensuplarının ailelerine dönük eylemler yaparak bir korku ortamı inşa etmeye çalışıyor. Onun dışında bir etki alanı da oluşturamıyor.”


#rusya
#pkk
#seta
8 yıl önce