|

'Vefa zirvesi'

Katar Emiri Şeyh Temim dün Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Şeyh Temim, 15 milyar dolarlık yatırım sözü verdi. Zirve Katar gazetelerinde de geniş yankı uyandırdı.

Yeni Şafak
10:02 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:04 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Katar-Türkiye zirvesi Katar gazetelerinde geniş yankı uyandırdı. ​
Katar-Türkiye zirvesi Katar gazetelerinde geniş yankı uyandırdı. ​

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katarolarak Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Al Sani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Görüşmede Katar, Türkiye'ye yatırım sözü verdi. Katar merkezli yayın yapan gazeteler, Katar-Türkiye zirvesini manşetine taşıdı.

Katar’ın The Peninsula gazetesi, “Türk ekonomisine destek olmak için" verilen 15 milyar dolarlık yatırım sözünü bugünkü manşetine taşıdı:


Şark gazetesi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El-Sani ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesini bu fotoğraf ile manşetine taşıdı. Gazete, manşetini Katar Emiri'nin şu sözleriyle duyurdu: "Türkiye nasıl bizim yanımızda durduysa, biz de şimdi Türkiye'nin yanında duruyoruz"

"Vefa zirvesi"

Başkan Erdoğan ile görüşen Katar Emiri Al-Sani Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım yapma sözü verdi. İki lider, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.


Ümmetin sorunları ve Katar’ın yanında duran Türkiye’nin ve oradaki kardeşlerimizin yayınındayız. pic.twitter.com/5WOepNrFtp

El-Arab gazetesi, Katar Emiri'nin sözlerini manşetine taşıdı:


#Katar
#Katar Basını
#Temim bin Hamad Al Sani
#Türkiye
#Erdoğan
6 yıl önce