|

Doların seyrini Brexit belirleyecek

Ekonomistler, Birleşik Krallık'ta bugün yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumunda sandıktan Brexit (İngiltere'nin AB'den ayrılması) kararının çıkması halinde dolar/TL'deki olası yükselişe dikkati çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:12 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Turkey Macro View (TMV) Consulting Yöneticisi İnanç A. Sözer, İngiltere'deki referandumdan AB'de kalma sonucu çıkması halinde mevcut seviyelere kıyasla dolardaki değer kaybının daha sınırlı olacağını, aksi durumda Brexit riskinden kaçışın keskin bir şekilde gündeme geleceğini tahmin ettiklerini belirtti. Sözer, Brexit olursa doların hızla 3,00 seviyelerini aşabileceğini tahmin ettiğini de söyledi. Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy ise “Brexit sonrası olumlu senaryoda 2,90 altında kapanışlar başlarsa 2,87-2,88 aralığı ilk destek olacaktır. Olumsuz senaryoda ise 3,15'ler yeni rekor direnç hedefleri olarak masaya gelebilir” ifadelerini kullandı.



Petrol 40 dolara düşebilir


Londra'daki Energy Aspects araştırma merkezinin jeopolitika uzmanı Richard Mallinson, Birleşik Krallık'ın, üyelikten çıkması halinde enerji ve iklim değişikliğine yönelik AB'de aldığı kararlara bağlı kalmayacağına işaret etti. Mallinson, “Çıkış durumunda petrol fiyatları kısa bir süreliğine 40 dolarlar seviyesine kadar düşebilir. Sonrasında piyasalar sakinleşir" bilgisini verdi.


#Dolar
#Brexit
#Avrupa Birliği
8 yıl önce