|

ABD'ye kritik Münbiç ziyareti

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, 'ABD ile Münbiç görüşmesi için Dışişleri Müsteşar Ümit Yalçın haftaya ABD'ye gidebilir' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Münbiç için "Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok" diyerek ABD'ye net mesajını iletmişti.

Yeni Şafak
11:12 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 12:18 - 23/03/2018 Cuma
Tvnet
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'ABD ile Münbiç görüşmesi haftaya gerçekleşebilir' dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'ABD ile Münbiç görüşmesi haftaya gerçekleşebilir' dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD ile Münbiç görüşmeleri için yaptığı açıklamada "Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın haftaya ABD'ye gidebilir. ABD ile ortak görüşe varma üzerinde çalışılacak" dedi.

IRAK'A OPERASYON İÇİN TEMAS HALİNDEYİZ

Sözcü Aksoy, ayrıca, "AB Zirvesinden, Gümrük Birliğinin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması ve Suriyelilere yönelik mali yardımın hızlandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Sözcü, Kuzey Irak'a yönelik olası bir operasyon için Bağdat yönetimiyle temas halinde olduklarını belirtti.

IKBY'de uluslararası uçuşların yeniden başlamasıyla ilgili konuşan Dışişleri Hami Aksoy, Erbil'e direkt uçuşlar için hava sahasının açılmasının değerlendirildiğini söyledi.

ALMANYA'YA 2 NOTA VERİLDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Almanya'da camilere yapılan saldırı nedeniyle Almanya'ya 2 nota verildiğini açıkladı.

YILBAŞINDAN BU YANA 28 SALDIRI OLDU

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ yaptığı açıklamada, sadece yılbaşından bu yana Almanya'da 28 camiye saldırı düzenlendiğini, 2017 yılının tamamında bu sayının 100 olduğunu belirtmişti.


#ABD
#Dışileri Bakanlığı
6 yıl önce