Barzani’den hadsizlik

04:00, 03/12/2025, Çarşamba
Yeni Şafak
Barzani’den hadsizlik
Mesut Barzani.

Şırnak Cizre’de uzun namlulu silah taşıyan korumalarıyla sempozyuma katılan KDP lideri Mesut Barzani, kendisini eleştiren Devlet Bahçeli’ye küstahça ifadelerle cevap verdi. Bahçeli’yi ‘ırkçılıkla’ suçlayan Barzani’nin hadsizliğine ilk tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi: “Bahçeli'ye saygısızlık kabul edilemez"

Şırnak Cizre’de düzenlenen sempozyuma resmi bir sıfatı olmadığı halde uzun namlulu silah taşıyan üniformalı korumalarıyla katılarak tepki toplayan KDP lideri Mesut Barzani, dün de hadsizliğe devam etti. Barzani, silahlı şovu ‘rezalet’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına taammüden saldırı’ olarak değer değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye küstahça ifadelerle cevap verdi. Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, ziyaretin Terörsüz Türkiye sürecini desteklemeyi amaçladığı iddia şu hadsiz ifadelere yer verildi: "Biz, Allah’ın Devlet Bahçeli’ye hidayet verdiğini, ırkçılık ve şovenizmden vazgeçtiğini sanıyorduk. Ancak görünen o ki; o hala eski Bozkurt, sadece şimdi koyun postuna bürünmüş."

Çelik: Bahçeli’ye saygısızlık kabul edilemez

  • İçişleri Bakanlığı, Cizre’deki koruma görüntülerine ilişkin inceleme başlatarak 2 müfettiş görevlendirdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Mesut Barzani’nin Bahçeli’yi hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Silahlı koruma görüntülerinin nahoş bir görüntü olduğunu belirten Çelik, "Türkiye onu koruyacak kudrete sahiptir. Bahçeli'ye saygısızlık kabul edilemez. Bu üslup terörsüz bölgeye sabotaj" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bahçeli'ye saygısızlığı kabul etmeyiz
Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bahçeli'ye saygısızlığı kabul etmeyiz
Dışişlerinden KDP'ye tepki: Devlet Bahçeli'ye yönelik açıklama kabul edilemez
Gündem
Dışişlerinden KDP'ye tepki: Devlet Bahçeli'ye yönelik açıklama kabul edilemez
Süleyman Soylu'dan Barzani'nin 'Bahçeli' açıklamasına sert tepki: Bölgesel barışa kurulan bir tezgah
Gündem
Süleyman Soylu'dan Barzani'nin 'Bahçeli' açıklamasına sert tepki: Bölgesel barışa kurulan bir tezgah
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Terörsüz Türkiye' hedefine destek: 'Milli ve tarihi bir hedeftir ok yaydan çıkmıştır gemiler  yakılmıştır'
Gündem
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Terörsüz Türkiye' hedefine destek: 'Milli ve tarihi bir hedeftir ok yaydan çıkmıştır gemiler yakılmıştır'

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026