|

CHP Grup Başkanvekili Altay: MHP ile CHP'nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yerel seçimlerle ilgili olarak, "Partilerin informal olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri ve dayanışmaları olabilir. MHP ile CHP'nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz" dedi.

Yeni Şafak
15:19 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:38 - 24/10/2018 Çarşamba
DHA
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yerel seçimlerle ilgili olarak, "Partilerin informal (resmi olmayan) olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri ve dayanışmaları olabilir.MHP ile CHP'nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz" şeklinde konuştu.

"MHP ile CHP'nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz"

  • CHP genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'nin özellikle büyük iller için diğer partilerle bir seçim işbirliği ya da ittifakı olacak mı?' şeklindeki soruya karşılık, "Yerel seçimlerde ittifak teorik olarak mümkün değil.
    Yasal olarak da mümkün değil, ama partilerin informal olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri ve dayanışmaları olabilir.
    Her ilçenin, her seçim çevresinin durumuna göre örgütlerimiz ve diğer partilerin örgütleri oturup ortak noktada buluşuyorlar. Bunun çok örneği var.
    MHP ile CHP'nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz
    " ifadelerini kullandı.

"Siyasette her şey mümkün"

Bir gazetecinin, "CHP'den Muharrem İnce'nin İstanbul'a aday olacağı, Mansur Yavaş'ın da Ankara'dan aday olacağı söyleniyor. Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna ise Altay, ''
Siyasette her şey mümkün. Hiçbir şey imkansız değildir. CHP'nin Ankara ve İstanbul adayları belli değildir. Bunlar Aralık ayından önce belli olmaz
." cevabını verdi.
#Engin Altay
#CHP
#MHP
6 yıl önce