|

Devremülk tatil aldatmacası

Yazlıklara alternatif olarak tatil dönemlerinde devreye giren ''Devremülk tatil sistemi'' ile ilgili şikayetlerin arttığını gören Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ''Bedava tatil kazandınız'' söylemlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini açıklarken yapılan sözleşmelerin de tüketiciler tarafından iyi idrak edilmesi gerektiğini açıkladı

Ayfer Mallı
00:00 - 3/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:02 - 2/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Devremülk tatil aldatmacası
Devremülk tatil aldatmacası

''Tatil'' kavramına yeni bir anlayış getirme iddiasıyla piyasaya giren ve yazlıklara alternatif olarak geliştirilen devre mülk ve devre tatil sistemlerinin bir çok sorunu da beraberinde getirmesi dikkat çekti. 2012-2013 yıllarında devre tatil devre mülk firmalarıyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı''na yapılan tüketici şikayetlerinde patlama yaşandı. Tüketiciler tarafından Bakanlığa yazılan şikayet dilekçelerinde şikayetlerin ''devre mülk adı altında devre tatil satılması, tüketicilere sözleşme ve tanıtım broşürü verilmemesi veya eksik verilmesi, tüketicilerin cayma hakkının kullandırılmaması, yapımı tamamlanmamış veya arsası bulunmayan yerlerin varmış gibi gösterilerek satılması üzerindeyoğunlaştığı tespit edildi.

TATİL PAKETLERİNE DİKKAT

Yaz aylarında devre tatil ve devre mülk tatil paketleriyle ilgili kampanyaların artışına paralel olarak yapılan sözleşmeler sonrası birçok vatandaşın mağdur olması, Gümrük Bakanlığı''na yapılan şiayetlerin artış göstermesi Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı''yı harekete geçirdi. Yeni Şafak''a konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu konuda dikkat çekerek çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

''BEDAVA TATİL KAZANDINIZ''

Yazıcı, ''Tatil hayali kuranlara özellikle ev telefonlarını arayarak ya da ''anket yapıyoruz'' denilerek alınan kişisel bilgiler üzerinden ulaşan firmalar, aileleri, ''bedava tatil kazandınız'', ''tanıtım amacıyla sizi otelimizde ağırlamak istiyoruz'' gibi söylemlerle otellere ya da bir takım tesislere davet ediyorlar'' dedi.

Teminat talep edin

Bakan Yazıcı, ''Firma hakkında salt yapılan reklam ve ilanların etkisinde kalmadan, gerekli araştırmayı yapın. Firmaların inşaat ruhsatı, sondaj ruhsatı, ÇED raporu gibi alınması zorunlu resmi ruhsatlarına bakın'' diyerek şunları kaydetti: ''Devre tatil satın alımında sözleşme tesisisin dışında başka bir yerde düzenleniyorsa 10 günlük cayma hakkı süresi içerisinde herhangi bir peşinat veya kıymetli evrak verilmemelidir, buna dikkat edin.''


11 yıl önce