Gazze’de ikinci aşama toplantısı 3 Kasım’da İstanbul’da

Canberk Doğan
04:00, 01/11/2025, Cumartesi
Yeni Şafak
Gazze’de ikinci aşama toplantısı 3 Kasım’da İstanbul’da
Dışişleri Bakanı Fidan, Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna ile bakanlıkta bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki ateşkes sürecini değerlendirerek "Biz geldiğimiz aşamayı değerlendirmek ve bir sonraki aşamada hep beraber neler yapabiliriz diye New York'ta Sayın (ABD Başkanı Donald) Trump'la beraber bir araya gelen ülkelerin dışişleri bakanlarıyla pazartesi günü inşallah İstanbul'da bir toplantı gerçekleştireceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna ile bakanlıkta bir araya geldi. Ortak basın toplantısında konuşan Bakan Fidan, Gazze’de ateşkesin devam etmesi yönünde kaygıları olmasına rağmen uluslararası toplumun kahir ekseriyetinin, ateşkesin devam etmesi yönünde mutabık olduğunu kaydetti. Fidan, Gazze'de barış planının ikinci aşamasına nasıl geçilmesi gerektiği ve Uluslararası İstikrar Gücü ile barış planında belirtilen diğer organların nasıl hayat bulacağı meselesinin tartışıldığını belirterek, Uluslararası İstikrar Gücü'ne yönelik askeri formasyonun nasıl belirleneceği üzerine çalışmalar olduğunu ifade etti. Fidan, bahsettiği tüm süreçlere Türkiye'nin dahil olduğunu belirterek, insani yardım koordinatörü olarak Büyükelçi Mehmet Güllüoğlu’nu atadıklarını ve AFAD, Türk Kızılay ve yardım kuruluşlarının koordinasyon içinde çalıştığını kaydetti.

8 ÜLKE KATILACAK

İstanbul’da 3 Kasım’da gerekleştirecekleri toplantıya işaret eden Fidan, Türkiye, Endonezya, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Pakistan ve Mısır'ı temsilen devlet veya hükümet başkanlarının Trump ile eylülde yaptığı toplantıyı hatırlattı. Fidan, "Bunun önünde engeller var mı? Sorunlar neler? Bir sonraki aşamada neler yapmamız gerekiyor? Batıdaki dostlarımızla neler konuşacağız? Amerika'yla devam eden görüşmelerde ne türden destekler var? Bunların hepsini pazartesi günü yapacağımız inşallah toplantıda ele alacağız" diyen Fidan, bu konuda çok sayıda çalışma ve telefon görüşmesi yaptıklarını belirtti.


Bakan Fidan Estonyalı mevkidaşı Tsahkna ile görüştü
Gündem
Bakan Fidan Estonyalı mevkidaşı Tsahkna ile görüştü
Fidan ve Tunç komisyonda
Gündem
Fidan ve Tunç komisyonda
Bakan Fidan Karadağlı mevkidaşı İbrahimovic ile görüştü: Her türlü önlemin alınmasını bekliyoruz
Gündem
Bakan Fidan Karadağlı mevkidaşı İbrahimovic ile görüştü: Her türlü önlemin alınmasını bekliyoruz

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026