Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında yeni gelişme: Bir kişiye tutuklama talebi
20:03, 10/09/2026, PerşembeG: Güncelleme: 20:19, 10/09/2026, Perşembe
Yeni Şafak

Kozinoğlu soruşturmasının ikinci dalgasında 9 şüpheli gözaltına alındı.
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada bir şüpheli tutuklama, yedi şüpheli adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi; iki şüpheli savcılıktan serbest bırakıldı.
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybetmesine ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen 2’nci dalga operasyonda gözaltına alınan 9 şüphelinin adliyedeki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 1’i tutuklama, 7’si ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 2 şüpheli savcılık tarafından serbest bırakıldı.
11 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştı
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce olay tarihinde cezaevinde görev yapan 11 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış, şüphelilerden 10’u gözaltına alınmış, 1 şüphelinin ise yurt dışında firari olduğu öğrenilmişti. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Silivri Adliyesine sevk edilmişti.
Bir şüpheliye tutuklama talebi
Soruşturma devam ederken başsavcılık tarafından 2’nci dalga operasyon düzenlenmiş, aralarında basın mensupları ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yeni operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri tamamlanırken, 1 şüpheli tutuklama talebiyle, 7 şüpheli ise adli kontrol talebiyle mahkemeye gönderildi. 2 şüpheli ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Gündem
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında 2. dalga operasyon: 9 şüpheli gözaltına alındı

Gündem
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gelişme: Gözaltına alınan 10 şüpheli adliyede

Gündem
Bakan Gürlek’ten 'Gülistan Doku' açıklaması: Kimyasal madde ile ortadan kaldırılmış olabilir


