|

Kılıçdaroğlu'ndan "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için sorunu çözecek kişi misiniz" sorusuna cevap: Orta Çağ’da mıyız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP muhabirleriyle parti merkezinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı adayının kendisi olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "'Bir kişi gelecek bizi kurtaracak.' 21. yüzyılda 'biri gelecek bizi kurtaracak', biz Ortaçağ'da mıyız?" ifadelerini kullandı.

16:06 - 5/01/2021 Salı
Güncelleme: 16:30 - 5/01/2021 Salı
AA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle buluştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde CHP muhabirleriyle bir araya gelerek, soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayının kendisi olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kendimizi bir kişiye kilitlersek en büyük yanlışı yapmış oluruz. O şu anlama geliyor, bir kişi devleti yönetecek. Devlet dediğiniz kurum bir kişiden oluşsa doğru ama devlet dediğiniz kurumun içinde yasama var, yürütme, yargı var, bağımsız kurumlar var... Bu algı yaratılmaya çalışılıyor, tehlikeli bir algı. 'Bir kişi gelecek bizi kurtaracak.' 21. yüzyılda 'biri gelecek bizi kurtaracak', biz Ortaçağ'da mıyız? Bizi kurtaracak olan akıldır, ahlaktır, bilgidir, erdemdir ve istişaredir. Bir felsefe bizi kurtaracak, bir kişi değil. O felsefeye kimler sahipse birlikte çözülecek bu sorun. Türkiye'nin bu sorunlarının tamamı çözülür. Ben olaya böyle bakıyorum, birlikte çözüm."

#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu
#CHP muhabirleriyle toplantı
#Darbe açıklamaları
#Fikri Sağlar'ın açıklamaları
3 yıl önce